През май миналата година Красимир Каменов (по прякор Къро) и

...
През май миналата година Красимир Каменов (по прякор Къро) и
Коментари Харесай

Полицията на ЮАР: Шестима са заподозрени за убийството на Красимир Каменов – Къро

През май предходната година Красимир Каменов (по прякор Къро) и още трима души от България бяха убити в елитното предградие на Кейптаун - Констанция. Сега полицията разкри, че шестима обвинени са избягали от мястото на случая, и разгласява фотоси на двама мъже, които може би са взели участие в него, заяви Daily Maverick.


Двама мъже може би имат улики, които могат да изяснят каква тъкмо е повода за убийството на Къро, брачната половинка му и двама чиновници в дома им в Констанция предходната година

Убийствата разкриха обширни световни престъпни проблеми и провокираха голям брой теории - от противозаконни покупко-продажби с диаманти до присъединяване на локални банди и интернационалните политически заприказва - за аргументите, заради които четиримата са станали цел.

На 8 март 2024 година, съвсем година след убийствата, Южноафриканската полицейска работа (SAPS) направи изказване, в което загатва, че може да реализира пробив.

Говорителят на полицията Анелисиве Маняна съобщи, че органите на реда се надяват обществеността да им помогне в издирването на двама души, " за които се допуска, че са забъркани " в стрелбата, станала на 25 май предходната година.

" Според известията четирима души са били простреляни и убити в Констанция, а шестима обвинени са били видяни да бягат от мястото на случая със наследник Хюндай и бял VW Golf GTI ", съобщи Маняна.

" По-късно двама души са били видяни под мост на автомагистрала N1 да ръководят бял VW Passat и същия VW Golf GTI от мястото на случая. Смята се, че тези двамата могат да оказват помощ на полицията в следствието на гореспоменатите убийства ", добави представителят на полицията.

SAPS разгласява две изображения на хората, за които подозира, че са взели участие в стрелбата.

Изображенията наподобява са фрагменти от записи на камери за видеонаблюдение.

На едното изображение мъж, облечен в яркочервени панталони, бяла жилетка и черно яке, стои навъсен пред бял автомобил край пътя. Изглежда, че той стиска някакъв предмет в дясната си ръка.

На втората фотография се вижда, че същият човек взаимодейства с втори мъж, облечен в дънки и черно горнище с дълъг ръкав.

Daily Maverick по-рано заяви, че посолството на България в Претория е декларирало, че Каменов живее в тази страна от 2008 година и е пътувал, употребявайки паспорт на свое име.

" На 06.04.2023 година южноафриканските управляващи бяха осведомени, че господин Каменов се търси за да бъде задържан и екстрадиран по отношение на алена бюлетина на Интерпол ", се споделя в известие на българското посолство.

Къро е бил упрекнат в присъединяване в убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов, който беше смъртоносно прострелян в София през март 2023 година

Въз основа на казаното от българското посолство южноафриканските управляващи са били наясно с обстоятелството, че Каменов е бил търсен все още на убийството му.

След убийствата стана ясно също по този начин, че в Южна Африка може да се намират още български обвинени, търсени от полицията.

Изданието твърди, че Каменов може да е имал информация за Ружа Игнатова от България, която е измежду 10-те най-издирвани обвинени от ФБР.

Предполага се, че Игнатова е управлявала световна крипто машинация, която е работила под разнообразни имена, в това число OneCoin и OneLife.

По-малкият брат на Игнатова - Константин Игнатов, който също е взел участие в OneCoin, по-рано е посещавал Южна Африка./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР