През май държавата прекрати договора на фирмата, която прибира таксите

...
През май държавата прекрати договора на фирмата, която прибира таксите
Коментари Харесай

Директорът на БАБХ: Опита се да ме подкупи човек, който познавам от години

През май страната приключи контракта на компанията, която прибира таксите за лабораторни проучвания през „ Капитан Андреево “

"Опитът да бъда корумпиран е обвързван с човек, който познавам от дълги години, също човек в науката. Това е проф. Пламен Моллов – един от предходните шефове на БАБХ ".

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов.

„ Имаше позвънявания още след Нова година, да ме поздрави за позицията и че би трябвало да се забележим. След това последва среща на 13 януари, първата беше във фоайето на хотел в София. Там за първи път чух, че той е по някакъв метод обвързван с тематиката като човек, който познавал младежи, които комуникирали с него и той трябвало да ми съобщи да не се занимавам, задълбавам в тази тема “, добави той.

Даскалов описа за още една среща, която се е състояла в джипа на Моллов пред столична банка. От тази среща изтече и запис.

„ Това, което записах, беше един тип застраховка, тъй като, когато човек не е влизал в сходни неща. В края на диалога той измъкна една директория и сподели, че това е документи, която би трябвало да прегледам на мира. Взех я и в главата ми към този момент се блъскаха разнообразни мисли, махнах единия ластик и с дребния пръст отворих горния борд да погледна и видях пачки от български зелени банкноти. Хвърлих (б.р. папката) и завърших със срещата ни. След това, Слава Богу, никой не ми се обаждал. Поне мен ме оставиха намира “, описа шефът на БАБХ.

Даскалов изясни, че за 23 дни, откогато държавната лаборатория проработи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, в държавния бюджет са импортирани 3 649 596, 42 лева

През май страната приключи контракта на компанията, която прибира таксите за лабораторни проучвания при контрола на хилядите ТИР-ове с храни от Турция през „ Капитан Андреево “. Над 10 години, една след друга, две компании с общи чиновници, изследват растителните храни за останки от пестициди на границата. Цената за едно проучване е 420 лева с Данък добавена стойност. Те правят и наложителното при всяка инспекция разтоварване на палети с храни от камионите - против 488 лева на камион. Преминаващите през пункта ТИР-ове за денонощие са стотици.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР