През март миналата година Lamborghini разкри Revuelto, най-новият V-12 суперавтомобил

...
През март миналата година Lamborghini разкри Revuelto, най-новият V-12 суперавтомобил
Коментари Харесай

Виж как се прави едно Ламбо

През март предходната година Lamborghini разкри Revuelto, най-новият V-12 суперавтомобил на автомобилния производител и първият с plug-in хибридна технология.

Revuelto не е елементарна актуализация на своя предходник, Aventador, а главен редизайн, който в допълнение към електрификацията включва нова вана от въглеродни нишки, нова 8-степенна автоматизирана скоростна кутия с двоен съединител и нов V-образен 12. Двигателят, към момента с 6,5-литров работен размер, е едвам третият V-12 в 60-годишната история на Lamborghini.

ВИЖ ВИДЕО ОТ ПРОИЗВОДСТВОТО ТУК

Заводът на Lamborghini в Сант’Агата Болонезе, Италия, също трябваше да бъде осъвременен, с цел да поеме производството на Revuelto, както е разказано в това видео, оповестено неотдавна от Lamborghini. Надстройките включват прибавяне на 1,8 милиона квадратни фута към местоположението, да вземем за пример за разполагане на нови уреди за произвеждане на електрически мотори и акумулатори, както и спомагателни тестови зони. В един тест всеки електрически мотор минава тест за натоварване, който симулира високоскоростно придвижване на италианската тестова писта Nardo.

Повече автоматизация също е въведена в индустриалния развой, в това число самостоятелни шейни, които придвижват транспортни средства сред монтажните станции.

„ За да произведем Revuelto, ние разбрахме, че би трябвало да отидем над и оттатък “, сподели Раниери Николи, основен индустриален шеф на Lamborghini, в изказване. „ Вдигнахме летвата, с цел да го произведем, създавайки това, което назоваваме Manifattura Lamborghini Next Level, индустриална система с хора постоянно в основата, само че която сме приспособили към доста по-сложен артикул и към процеси, които не сме употребявали преди. “

Revuelto генерира върхови 1000 к.с. от своя V-12 и трио електрически мотора (два на предната ос и един интегриран с трансмисията, инсталирана отзад), което съгласно Lamborghini ще накара колата да форсира до 100 км в час единствено за 2,5 секунди и в последна сметка доближава 350 км/ч.

Ценообразуването стартира от близо 500 000 евро (приблизително $540 000), а доставките започнаха през четвъртото тримесечие на 2023 година

Източник: motorauthority

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР