През лятото отново ще изпитаме непоправими футболни емоции. Най-голямата страна

...
През лятото отново ще изпитаме непоправими футболни емоции. Най-голямата страна
Коментари Харесай

Мондиал 2018: Стадионите, на които ни се иска да бъдем това лято

През лятото още веднъж ще изпитаме непоправими футболни страсти. Най-голямата страна в света - Русия, ще бъде хазаин на най-популярния състезателен конгрес - Световното състезание. 32 тима ще се опитат да изпишат имената си със " златни " букви в историята, а най-после ще остане единствено един. Общият брой на мачовете е 65. Дом на борбите ще бъдат 12 чисто нови стадиона. Ето и кои са модерните уреди и срещите, които ще се изиграят на тях:

" Лужники ". Това ще е главната сцена на Мондиала. Намира се в столицата - Москва. Капацитетът и е 80 000 места. На нея играе срещите си националния тим на Русия. Ще одобри мачът на откриването - 14 юни, Русия против Саудитска Арабия. Очаква се церемонията да бъде на познатото за руснаците равнище - помпозност и искра. Другите срещи от груповата фаза на " Лужники " ще бъдат: Германия - Мексико на 17 юни, Португалия - Мароко на 20 юни и Дания - Франция на 26 юни. Тук ще се играе и по един конфликт от осминафиналната и поклуфиналната фаза (1 юли и 11 юли). Есенцията на футболното лято ще бъде на 15 юли, когато един против различен в Москва ще премерят сили последните два останали тима в конкуренцията.

 Снимка 337778
Източник:

" Лужники " е реновиран няколко пъти. Посрещал е Олимпийски игри през 1980 година. Тук се игра финалът на Шампионската лига през 2008. Арената е била хазаин на международни шампионати по лека атлетика, както и на доста музикални събития - огромни концерти на Металика, Ролинг Стоунс, Red hot chili peppers, U2, Майкъл Джексън, Мадона и други

 Снимка 337777
Източник:

" Санкт Петербург " . Така ще се назовава стадионът в едноименния град по време на Световното. Дом е на локалния гранд - Зенит, а отвън Мондиала се споделя " Стадион Крестовски ". Капацитетът му е 67 000 места. Ще посрещне мачове от груповата фаза: Мароко - Иран на 15 юни, Русия - Египет на 19 юни, Бразилия - Коста Рика на 22 юни, Нигерия - Аржентина на 26 юни. Тук ще се играят и срещи от етапа на осминафиналите (3 юли), полуфиналите (10 юли) и конфликтът за трето място (14 юли).

Отвън стадионът наподобява на неидентифициран летателен обект (НЛО). Дизайнът му е дело на японски архитекти, а може да се похвали и с преносим покрив и система за контролиране на температурата. По този метод на " Крестовски " може да се играе футбол когато и да е на годината. По непотвърдена информация това е най-скъпият футболен стадион в света. Никой не може да е сигурен тъкмо какъв брой е коствал на вложителите. Трябваше да бъде открит преди към 10 години, а спонсорите на Зенит и страната, сигурно, не са били удовлетворени от проточването на строителството и многократното нарастване на разноските.

 Снимка 337779
Източник:

" Фищ ". Олимпийският стадион в Сочи бе построен за зимните игри през 2014. Капацитетът му е 48 000 места. Ще посрещне мачове от груповата фаза: Португалия - Испания на 15 юни, Белгия - Панама на 18 юни, Германия - Швеция на 23 юни, Австралия - Перу 26 юни, Австралия - Перу 26 юни. Тук ще се играят осминафинал (30 юни) и четвъртфинал (7 юли). Фищ е името на връх покрай град Сочи. Това е въодушевило архитектите, тъй като покривът на съоражението наподобява на заснежен планински връх. Стадионът одобри церемониите по откриването и закриването на Олимпийските игри.

 Снимка 337780
Източник:

" Екатеринбург Арена ". Това ще е най-коментираният стадион през лятото. Капацитетът му е 45 000 души, само че не това е повода. Разполага с две преносими трибуни, които са инсталирани особено за Мондиала. Изглеждат неестествено и техни фотоси с подигравателни мнения заляха интернет пространството. Самата структура е сплав на съвременни и социалистически детайли. Тук срещите си играе Урал, а името на арената отвън Световното състезание е " Централен стадион ". Ще посрещне единствено мачове от груповата фаза: Египет - Уругвай на 15 юни, Франция - Перу на 21 юни, Япония - Сенегал на 24 юни, Мексико - Швеция на 27 юни. След Мондиала преносимите трибуни ще бъдат отстранени и стадионът ще приема оптимално 23 000 души.

 Снимка 337781
Източник:

" Казан сцена ". Домът на Рубин разполага с 45 000 места. Архитектите му са същите, които са проектирали " Уембли " и " Емирейтс Стейдиъм ". Външната фасада разполага с вграден екран с висока резолюция. Дължината му е 3 700 метра, което е казус за спортно съоражение. В света няма видео стена на футболен стадион с сходни мащаби. Ще посрещне мачове от груповата фаза: Франция - Австралия на 16 юни, Иран - Испания на 20 юни, Полша - Колумбия на 24 юни, Южна Корея - Германия на 27 юни. Тук ще се изиграят осминафинал (30 юни) и четвъртфинал (6 юли).

 Снимка 337782
Източник:

" Нижни Новгород ". Любопитно е, че този стадион си няма тим. Тук домакинските си срещи трябваше да играе Волга, само че отборът банкрутира през лятото на 2016. Клубът имаше милиони задължения. Съоражението е с потенциал от 45 000 места, а 902 от тях са особено предопределени за хора с двигателни проблеми. В непосредственост до арената бе построена метро спирка, особено за облекчение на почитателите през лятото. Ще посрещне мачове от груповата фаза: Швеция - Южна Кореа на 18 юни, Аржентина - Хърватия на 21 юни, Англия - Панама на 24 юни, Швейцария - Коста Рика на 27 юни. Ще се играят също и осминафинал (1 юли), и четвъртфинал (6 юли).

 Снимка 337783
Източник:

" Ростов сцена ". Стадионът се намира на метри от река Дон. На него семейства Ростов. Тимът е приел максимата " моят дом - моята цитадела " от дълго време, тъй като точно тук гостуващите тимове съумяват да отбележат един път на високостна година. Отборът се показва солидно през последните 2 сезона. Феновете ще се надяват през лятото броя на попаденията тук да нарасне. Съоражението разполага с 45 000 места. Трибуните са на 2 етажа. Интересният дизайн е дело на архитектна компания " Populous ". Ще одобри мачове от груповата фаза: Бразилия - Швейцария на 17 юни, Уругвай - Саудитска Арабия на 20 юни, Южна Корея - Мексико на 23 юни, Исландия - Хърватия на 26 юни. Тук ще се изиграе и среща от етапа на осминафиналите на 2 юли.

 Снимка 337784
Източник:

" Самара сцена ". Това ще бъде името на стадиона по време на Мондиала. През останалото време се назовава " Космос сцена " и посреща домакинските мачове на Криля Советов, където приключи кариерата си легендата на Берое - Теньо Минчев. Съоръжението също е с потенциал от 45 000 места. Купулът му е напълно от стъкло и свети през нощта, постигайки ефектна и съвременна визия. Ще посрещне мачове от груповата фаза: Коста Рика - Сърбия на 17 юни, Дания - Австралия на 21 юни, Уругвай - Русия на 25 юни, Сенегал - Колумбия на 28 юни. Тук ще се играят и осминафинал (2 юли), и четвъртфинал (7 юли).

 Снимка 337785
Източник:

" Мордовия сцена ". Съоръжението се намира в град Саранск, който е с населенио към 300 000 души и е най-малкият хазаин това лято. Това е домът на ФК Мордовия. Тимът се състезава в третото равнище на съветския футбол. Както се досещате - и този стадион в никакъв случай няма да се изпълни след Световното състезание. По време на Мондиала ще одобри единствено мачове от груповата фаза: Перу - Дания (16 юни), Колумбия - Япония (19 юни), Иран - Португалия (25 юни) и Панама - Тунис (28 юни). Предвид противниците - огромна е вероятността потенциалът му да не се извърши в никакъв случай. По време на финалите ще разполага с 45 000 места, а след тях те ще бъдат понижени на 25 000.

 Снимка 337786
Източник:

" Стадион Волгоград ". На него играе домакинските си мачове различен отбор от третия ешелон - Ротор. Разполага с потенциал от 45 000 места. Намира се наоколо до река Волга, на мястото на остарелия " Централен стадион ". Поради липса на средства не бяха построени плануваните плувни басейни и учебно заведение за конна езда. Все отново, разполага с съвременен състезателен комплекс - над 10 зали. Ще посрещне единствено мачове от груповата фаза: Тунис - Англия на 18 юни, Нигерия - Исландия на 22 юни, Саудитска Арабия - Египет на 25 юни и Япония - Полша на 28 юни.

 Снимка 337787
Източник:

" Стадион Спартак ". Така ще се назовава по време на Мондиала. Името му е " Откритие сцена " и е благосъстоятелност на Спартак (Москва). На Световното ще е с потенциал от 42 000 места. Фасадата на оборудването е доста красива. По време на клубните мачове свети в алено, а когато " сборная " се състезава цветовете се трансформират. Подобно на " Алианц сцена ". Ще одобри мачове от груповата фаза: Аржентина - Исландия на 16 юни, Полша - Сенегал на 19 юни, Белгия - Тунис на 23 юни, Сърбия - Бразилия на 26 юни. Тук ще се организира и осминафинал на 3 юли.

 Снимка 337788
Източник:

" Стадион Калининград ". Това е оборудването с минимален потенциал на Мондиала - 35 212 места. Намира се в отделената съветска територия сред Полша и Литва. След Световното състезание потенциалът му ще бъде понижен на 25 000, което е премного за Балтика. Тимът се подвизава във втория ешелон на съветския футбол. Арената ще посрещне единствено мачове от груповата фаза: Хърватия - Нигерия на 16 юни, Сърбия - Швейцария на 22 юни, Испания - Мароко на 25 юни и Англия - Белгия на 28 юни.

 Снимка 337789
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР