През изтеклото денонощие войските на Русия обстреляха с танкове, миномети,

...
През изтеклото денонощие войските на Русия обстреляха с танкове, миномети,
Коментари Харесай

Украйна: боевете продължават в навечерието на Коледа

През изтеклото денонощие войските на Русия обстреляха с танкове, миномети, реактивна и цевна артилерия регионите към 25 селища по Бахмутското направление. Това заяви във Facebook генералният щаб на украинските въоръжени сили, съобщи Укринформ. През последните 24 часа съветските сили нанесоха 3 ракетни и 10 авиационни удара по украински обекти, по-специално по гражданската инфраструктура в Донецка област. Извършени бяха 62 обстрела с реактивни системи за залпов огън, при което пострадаха цивилен обекти в град Херсон, има и жертви измежду мирното население, съобщи.

Украински подразделения отразиха офанзиви на Русия в региона на Андреевка в Луганска област и край редица селища в Донецка област, се споделя в известието. За денонощие украинската авиация нанесе 13 удара по съветски позиции, в това число по зенитно-ракетен комплекс, и смъкна 9 дрона на съветските сили от разнообразни видове, показва генералният щаб, представен от УНИАН.

Войските на Киев поразиха с ракети и снаряди два командни пункта, два оръжейни склада и 11 региона, в които са съсредоточени бойци на врага, прибавя щабът. От през вчерашния ден насам войските на Украйна 74 пъти обстреляха територията на Донецката национална република (ДНР) и трима цивилни пострадаха, съобщи ТАСС от проруското сепаратистко формирование, публично анексирано от Москва през септември. 

Агенцията се базира на представителството на ДНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна. Повредени са 32 здания и 2 обекта от гражданската инфраструктура, добавил центърът. През миналото денонощие силите на така наречен Луганска национална република – ЛНР, друго анексирано от Русия сепаратистко формирование, са ликвидирали близо 70 украински бойци, обявиха в Телеграм военните управляващи на района.

Според тях войските на ЛНР са унищожили 2 украински танка, 4 бронетранспортьора, 1 артилерийска установка, 1 дрон и 17 специфични коли. Днес украинската войска обстреля две селища в ЛНР с американска реактивна система за залпов огън " Хаймарс ", съобщи в това време представителството на ЛНР в Съвместния център за надзор и съгласуваност на въпросите, свързани с военните закононарушения на Украйна. Недостигът на муниции – крилати ракети и артилерийски снаряди, най-вероятно е основният възпиращ фактор за нападателни интервенции и масирани удари по Украйна от страна на Русия. Това написа в Туитър разузнаването на Англия, осведоми УНИАН.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР