През изминалия ден полицията установи 21 водачи, качили се зад

...
През изминалия ден полицията установи 21 водачи, качили се зад
Коментари Харесай

За ден са установени 21 водачи, шофирали след употреба на алкохол

През миналия ден полицията откри 21 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Десет от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, единайсет - с над 1,2 на 1000, а четирима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат осем души, а петима са отказали да бъдат тествани, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Общо 7459 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 9591 водачи и пасажери. Съставени са 1680 фиша и 492 акта за открити административни нарушавания (АУАН). Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, напомнят от Министерство на вътрешните работи.

По метода „ линеен надзор " са тествани 2252 МПС и 2483 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 457 фиша и 103 АУАН. Установени са трима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Двама души са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа през днешния ден.

През миналото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи. Загинали са четирима души, а 21 са ранени. От началото на годината са станали 101 тежки катастрофи, като при тях са починали 8 души, а 147 са ранени, осведомят от Министерство на вътрешните работи на уеб страницата си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР