През изминалата нощ руските сили са атакували с дронове цялата

...
През изминалата нощ руските сили са атакували с дронове цялата
Коментари Харесай

Атака с руски дронове в цяла Украйна - има жертви и щети

През миналата нощ съветските сили са атакували с дронове цялата територия на Украйна. Има жертви и разрушени жилищни здания.
Това осведоми БНР.

За детонации в Запорожие заяви началникът на Запорожката регионална военна администрация Иван Федоров, който посочи, че са нанесени удари по жилищни здания. " Има жертви ", написа той в обществената мрежа " Телеграм ", само че към момента няма данни за броя им. През нощта офанзиви е имало още веднъж и в Харков.

По предварителна информация няма жертви и ранени, заяви кметът Игор Терехов. Вчера в Харков почина мъж, а 19 души бяха ранени, измежду тях и деца.

Руското външно министрество разяснява посредством организация РИА, че активността на НАТО в Източна Европа и региона на Черно море има за цел да приготви съдружниците за спор с Москва, което основава спомагателни опасности за сигурността на Русия. Изявлението идва след оповестените от Румъния проекти да разшири своя военна база в Констанца.

По-рано чешкото държавно управление заяви, че постанова наказания против двама души, измежду които проруския украински политик Виктор Медведчук, както и против записания в Чехия новинарския уеб страница " voice of europe " за пробутване на проруско въздействие в Европа.

Медведчук, който бе трансфериран в Русия през 2022 година, е финансирал скрито действия за оказване на въздействие в навечерието на европейските избори и е оказвал финансова поддръжка на антиевропейски политици от страни членки на Европейски Съюз, се споделя в известието на външното министрество в Прага.

Кампанията за проруско въздействие е била ориентирана против " териториалната целокупност, суверенитета и свободата " на Украйна, настояват чешките секрети служби.
Премиерът Петър Фиала сподели на конференция, че дейностите на глобените лица са били ориентирани към задачата Русия да завоюва въздействие в страните от Европейски Съюз и вероятно в Европейския парламент.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР