През изминалата нощ руските сили са атакували енергийната инфраструктура на

...
През изминалата нощ руските сили са атакували енергийната инфраструктура на
Коментари Харесай

Нова масирана руска атака срещу енергийната инфраструктура на Украйна

През миналата нощ съветските сили са атакували енергийната инфраструктура на Украйна с няколко дрона " Шахед ".

(*Видеото е архивно)

" Близо четири часа продължи офанзивата и бойната работа, работехме в разнообразни направления. Противникът изстреля безпилотни самолети от Черно море и през краткотрайно окупираните територии. Бойната работа беше много ефикасна ", сподели говорителката на въоръжените сили в Южна Украйна Наталия Гуменюк, представена от УНИАН.

Тя означи, че резултатите от бойната работа към момента се обясняват. Известно е, че са били свалени към дузина и половина дронове. 

" Нашествениците още веднъж нападнаха уреди от електрическата мрежа и се пробваха да нанесат вреди на индустриални зони, като подло изстреляха дронове по жилищни региони ", допълва Гуменюк

" Що се отнася до региона на Одеса, тук врагът се опита да удари обекта на електроенергийната система, само че бранителите работиха безупречно - и двата дрона, които се приближаваха към района на Одеса откъм морето, бяха свалени ", добави ръководителят на пресцентъра на Юг.

Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили оповестиха, че детонации са се чули тази нощ и в Днепър и Днепропетровска област. По-късно стана известно, че вследствие на падащи парчета от свалени дронове са потърпевши няколко частни къщи в Запорожка област, има и ранени.

Впоследствие украинската войска съобщи, че 26 дрона са били унищожени в Одеска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка област.

" Врагът нанесе ракетен и въздушен удар по Украйна с три крилати ракети Х-22 и противорадиолокационна ракета Х-31П, зенитна управляема ракета С-300 и 28 ударни дрона " Шахед-136.131 ", допълват от ведомството.

Както УНИАН заяви, Русия усили потреблението на свръхзвукови и балистични ракети от обезсърчение. Украинците би трябвало да се приготвят за нови целенасочени удари от Руската федерация. Точковите удари могат да се появят всеки ден или нощ, за разлика от масираните офанзиви, които изискват несъмнено време за подготовка.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР