През изминалата година Дженисън Асунсион е използвал приложения като Zoom,

...
През изминалата година Дженисън Асунсион е използвал приложения като Zoom,
Коментари Харесай

COVID-19 показа критичната важност на цифровата достъпност

През миналата година Дженисън Асунсион е употребявал приложения като Zoom, които изиграха ролята на избавителен пояс по време на пандемията, с помощта на опцията за разширена досегаемост, която разрешава автоматизирано субтитриране на диалога (репликите на участниците в срещата). Приложението за известия и корпоративна връзка Slack, което също имаше сериозна роля в актуалната пандемия, още веднъж е било налично за други хора с увреждания, с помощта на функционалността за прочитане и звуково производство на изложение, на съдържащото се на екрана. Благодарение на всички тези благоприятни условия за разширена досегаемост в известните приложения, които станаха основно значими за връзката, по време на пандемията, хиляди хора с разнообразни увреждания, са имали еднакъв достъп за връзка.

„ Надявам се, че тези спомагателни благоприятни условия за потребителска досегаемост, са станали факт, откакто една част от екипа на компанията е споделила по време на вътрешните разисквания: „ Сега създаваме артикули, от които хората се нуждаят, с цел да бъдат продуктивни “, споделя Асунсион, който е съосновател на асоциацията, която е въвела в Съединени американски щати отбелязването на Деня на световната информираност по отношение на достъпността, който се отбелязва обичайно на 20 май всяка година, като има за цел разпространение на разнообразни решения за повишение на достъпността за консуматори с разнообразни увреждания. Асунсион се надява, че фирмите ще запазят този модел на мислене даже и след пандемията.

„ Надяваме се, че мнозина от общността на хората с увреждания се придържат към това, че от ден на ден хора по света се имунизират против COVID-19 и в това време бизнесът и офисите се стремят да отворят още веднъж. Докато част от популацията е нетърпелива да се възобновят пътуванията, общуването и предпандемичния трудов живот, имат и такива хора, които желаят да продължат да се възползват от опциите за отдалечена работа и образование – опция, за която хората с увреждания молят в продължение на години преди да пристигна пандемията, те огромна част от тях желаят опция да останат по домовете си, защото напредването за тях постоянно е значително предизвикателство, и е обвързвано с значително опасности. “, добавя Асунсион.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР