През изминалата година българските киносалони отчитат 75% спад в посещаемостта.

...
През изминалата година българските киносалони отчитат 75% спад в посещаемостта.
Коментари Харесай

Киносалоните у нас регистрират 75% спад за 2020 година

През миналата година българските киносалони регистрират 75% спад в посещаемостта. Това заяви пред БНР Божидар Илиев, ръководител на Асоциацията на българските киносалони, която сплотява притежатели на малко над 100 киносалона в цялата страна.

Като се изключат първите два месеца преди коронакризата, спадът е 75%, изясни Илиев. За съпоставяне – през 2019 година у нас са регистрирани 5 милиона фенове общо за киносалоните, за 2020 година те са малко над 1 300 000 души.

До 31 януари кината остават затворени.

Правени са „ всевъзможни опити за контакт с държавното управление “, отправяни са оферти и писма, посочи Илиев. „ Но на нито едно от тях не получихме лъч вяра. Както се споделя, най-малко с обещания да ни бяха нахранили “, разяснява той в предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Седим и чакаме без никаква визия какво ще се случва. На процедура множеството от сътрудниците сме в извънредно тежко положение. “

Едногодишният репертоар на кината е бил изтласкан във времето поради Covid обстановката. Сега упованията са след поетапното отваряне на киносалоните да влезе в естествен порядък и самото разпространяване на филмите, добави Божидар Илиев.

„ Очаквам много забавна и много мощна продукция, тъй като извънредно забавни и любопитни заглавия бяха отсрочени във времето “, предвижда Божидар Илиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР