През годините сме свикнали филмовите продукции да струват огромни суми,

...
През годините сме свикнали филмовите продукции да струват огромни суми,
Коментари Харесай

Кои са най-скъпите сериали правени някога?

През годините сме привикнали филмовите продукции да костват големи суми, само че с развиването на развлекателната промишленост, би трябвало да кажем, че това важи към този момент и за сериалите. В тази публикация ще разгледаме най-скъпите сериали, които са правени в миналото: 

10. The Get Down 

Този сериал се излъчва през 2016-та и 2017-та година по Netflix. Това е и една от най-скъпите продукции на компанията. Сериалът показва събития от Ню Йорк през 1970-те години, като за задачата са вложени цели 10 милиона $ на епизод. Първият сезон е от 12 епизода - сами може да сметнете общия бюджет. Има клюки, че постоянно сериите са надминавали бюджета и се загатват числа даже до 16 милиона. 

9. Band of Brothers 

Един боен сериал от началото на новия век - 2001-ва година. Този мини-сериал за Втората международна война е бил най-скъпият за времето си - 125 милиона $. Ако си го пуснете през днешния ден, 20 години след излизането му, ще видите, че всяка стотинка си е коствала. 

8. ER 

Известен у нас под името " Спешно поделение ", този хитов сериал с Джордж Клуни е измежду най-скъпите в историята с бюджет, който се повишава от 2 милиона на епизод до цели 13! Общата стойност на сериала е оценена на към 440 милиона $ за всички сезони. 

7. The Crown 

Този сериал, който стартира своето лъчение през 2016-та година наблюдава живота на кралица Елизабет II. Само за първи сезон от 10 епизода от Netflix са дали над 130 милиона $. 

6. See

Този сериал с Джейсън Момоа ( " Аквамен " ) се развива в пост-апокалиптично бъдеще, в което множеството хора са слепи. Първите два сезона са коствали общо към 240 милиона на основателите на сериала. 
 Кои са петте най-хубави български сериала за последните 10 години? Кои са петте най-хубави български сериала за последните 10 години?
Няма спор, че в последните години българското кино и промишленост е в подем. В тази публикация ще разгледаме петте най-добри български...

5. The Morning Show 

Една телевизионна продукция от 2019-та с Дженифър Анистън, която преглежда светът на утринните блокове и новините зад светлината над прожекторите. Бюджетът на тази продукция е 15 милиона $ на епизод. 

4. The Mandalorian 

Често споделят, че тази продукция е най-успешното нещо, което Disney направиха откакто взеха Star Wars от Джордж Лукас. Шоуто наподобява повече от впечатляващо и това си има цена - 15 милиона на епизод. 

3. Game of Thrones 
 Междузвездни войни се клонира в голям брой сериали " Междузвездни войни " се клонира в голям брой сериали
Lucasfilm възнамерява невиждано разширение на " Вселената на Междузвездни войни " за платформата Disney +, с голям брой телевизионни сер...

" Игра на тронове " е шоуто, което стартира от 50-60 милиона общо за първи сезон, с цел да стигне до 15 милиона на епизод за последния си сезон. Е, от HBO са изкарали доста повече, тъй че това са добре изхарчени пари. 

2. The Pacific 

Този сериал се концентрира върху дейностите във Втората международна война, които се случват в Тихия океан. Амбициозната продукция е от 2010-та година и има бюджет от почти 20 милиона $ на епизод. 

1. Lord of The Rings 

Сериалът по епоса на Толкин към момента не се е появил, само че бюджетът, който от Amazon са отделили е повече от впечатляващ. Само правата са коствали 250 милиона, а бюджетът за всеки от петте планувани сезона е сред 100 и 150 милиона $. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР