През годините са създадени много суперавтомобили. Понякога в наши дни

...
През годините са създадени много суперавтомобили. Понякога в наши дни
Коментари Харесай

ТОП 10 на колите икони

През годините са основани доста суперавтомобили. Понякога в наши дни наподобява, че на всеки няколко месеца се появява нов! Новини за компании за суперавтомобили се появяват и пукат като пуканки.

Само няколко суперавтомобила обаче се трансформират в икони. За да се трансформира в икона, един суперавтомобил би трябвало да има нещо особено в себе си. 

Това може да се дължи на достиженията, които е постигнал преди време, или на това, че е бил исторически доста значим автомобил. Суперавтомобилите могат да се трансфорат в икони и заради това, че имат основна роля в известната просвета.

Иконичните суперавтомобили в този лист са най-вече типичен, само че те обгръщат столетия от най-ранните дни на суперавтомобила до 2000-та година. Те са се трансформирали в икони по най-различни аргументи. Някои от тях са били доста значими в исторически проект. 

Други са били брилянтни инженерни достижения. Няколко от тях даже са били звезди на попкултурата заради присъединяване си в доста известни филми.

10. Ferrari F40

Когато хората си мислят за най-емблематичните Ферарита, има едно, което всеки постоянно ще спомене. Този автомобил е F40. Последното Ferrari, създадено под управлението и подписано от самия Енцо Ферари, F40 е изчистен суперавтомобил, който е фокусиран напълно върху това да бъде  машина за шофиране. 

Задвижван от V8 с две турбини, създаден от този, който захранваше Ferrari 288 GTO, той беше извънредно бърз на всички места и можеше да доближи оптималната скорост от малко повече от 320 км/час. Това го прави един от най-бързите серийни коли в света по това време!

Въпреки че F40 може да е излязъл от произвеждане преди към 3 десетилетия, той към момента се счита за един от най-великите суперавтомобили в историята. Неподправеното преживяване при шофиране е нещо, което не може да се получи от нито един актуален суперавтомобил. В резултат на това F40 става още по-желан.

9. Porsche 959

Докато Ferrari избра пътя на суровата, опростена машина за шофиране с F40, Porsche избра друг метод за 959. Този специфичен автомобил за хомологация се концентрира върху технологиите, с цел да сътвори най-хубавия автомобил, който Porsche можеше да направи през 80-те години. 

959 е със задвижване на всички колела, има някои от най-модерните помощни средства за лидера по това време и съвсем може да доближи 320 км/ч (200 мили/ч). Освен това той имаше версия с два турбокомпресора за 6-цилиндровия боксер, който Porsche трансформира в своя запазена марка.

Поради статута си на щур хомологационен специалитет, Porsche 959 постоянно е бил съдбоносен да се трансформира в икона. То може да наподобява много неугледно спрямо някои от другите коли в този лист, само че това не значи, че е по-малко обичано.

8. Lamborghini Miura

Lamborghini е авто производител, който е основал цяла гама от емблематични коли. Може би най-емблематичният суперавтомобил, излязъл от Сант’Агата, е първият, който компанията в миналото е произвеждала. 

Miura завладя въображението на света, когато се появи с прелестните си плавни линии и ревящ мотор V12. Тя имаше и основна роля в началната сцена на истинската версия на кино лентата „ The Italian job “, който в този момент е  кинематографичната легенда.

В наши дни Lamborghini Miura е един от най-желаните коли от своята ера. Той е освен превъзходен автомобил с превъзходен саундтрак от своя V12 мотор, само че и сложи началото на толкоз доста Lamborghini, които ще дойдат след него. 

Днешните Lamborghini-та със задно ситуиран мотор V12, последните от които са последните издания на Aventador, дължат съществуването си на Miura.

7. McLaren F1

За McLaren F1 няма доста неща, които към този момент да не са били казани. Този суперавтомобил с V12, планиран от Гордън Мъри, беше икона от момента на появяването си през 90-те години. 

С необятната си стойка, триместната кабина с централно ситуирана позиция за шофиране и големия мотор BMW V12, нищо друго на пътя не приличаше на него. Освен това той държеше върха за най-бърз сериен автомобил в света в продължение на повече от десетилетие, развивайки малко над 386 км/ч.

Когато става въпрос за най-емблематичните суперавтомобили, които в миналото са били създавани, никой не се съмнява, че McLaren F1 заслужава да бъде включен измежду тях. Това е извънредно значима част от автомобилната история и едно от най-великите творения на Гордън Мъри. 

Въпреки че духът на F1 може да живее в личните суперавтомобили на Гордън Мъри T50 и T50S, няма нищо, което в миналото да бъде напълно като предшестващия ги McLaren F1.

6. Lamborghini Countach

Въпреки че Miura е може би най-емблематичният автомобил, който Lamborghini в миналото е произвеждало, Countach не е толкоз надалеч зад него!

Със своя клиновиден дизайн, scissor порти и развиване на славния V12 мотор на Miura, Countach е може би най-суперавтомобилът от 80-те години, който в миналото е съществувал. Той също по този начин реализира популярност на дребния и огромния екран, най-много през последните години от „ Вълкът от Уолстрийт “.

Countach е автомобил с доста дефекти. Дори най-запалените му запалянковци ще признаят това. Но даже и с всички тези дефекти, той към момента е една от най-големите икони в света на суперавтомобилите.

5. Porsche Carrera GT

Когато става въпрос за емблематични суперавтомобили от 2000-те години, няма доста по-емблематични и обичани от Porsche Carrera GT. Carrera GT е може би последният популярен аналогов суперавтомобил, с напълно ръчна скоростна кутия и приказен спортен V10 мотор, който обезпечава паметен саундтрак.

Освен това има външен тип, който не е стар, откогато се появи по пътищата преди съвсем 2 десетилетия.

Тъй като епохата на аналоговите суперавтомобили към този момент е отминала, Carrera GT се преглежда като доста значима от историческа позиция. Подобно на Ferrari F40, тя ви дава преживяване при шофиране, което не може да се съпостави с нито един актуален автомобил.

Porsche 918 Sypder, което де факто го размени, е необикновено произведение на инженерната мисъл, само че даже малко не може да се съпоставя с чистото чувство от шофирането на Carrera GT.

4. Pagani Zonda

Pagani е компания за суперавтомобили, която не е известна с изтънчеността си. Нейният дизайн е всичко друго! Това е нещо, което я трансформира в емблематична компания за относително късото време, в което съществува. Пагани, за който съвсем всички се сещат, е Zonda, и има доста добра причина за това. 

Zonda се появи в края на 90-те години, в последната епоха на безумните суперавтомобили с огромен работен размер. Нейният самоуверен жанр и ревящият 7,3-литров V12 на AMG превзеха въображението на всички. Включително и някои от най-известните почитатели на коли света, които в последна сметка закупиха Zondas за личните си сбирки.

Zonda има своите дефекти. Някои притежатели, един от които е 7-кратният международен първенец във Формула 1 Люис Хамилтън, настояват, че в действителност те не са толкоз приятни за шофиране. Но, този необикновен външен тип и този необикновен звук на мотора надвиват над всичко това. Подобно на Countach, той се е трансформирал в икона, определяща епохата, от която идва.

3. RUF CTR Yellowbird

На пръв взор RUF CTR Yellowbird може да наподобява просто като модифицирано Porsche 911. Макар това да е ненапълно правилно, RUF е направил някои модификации, които надалеч надвишават това, което би могъл да направи един гаражен тунер. 

Мощността е увеличена много в съпоставяне със общоприетото 911 посредством увеличение на размера на мотора до 3,4 литра, монтиране на система за впръскване на гориво, в началото създадена за спортния автомобил Porsche 962, и инсталиране на специфична система за  туинтурбо.

Няколко от заводските панели на каросерията също са сменени с алуминиеви еквиваленти, което икономисва 200 кг тегло. Резултатът е автомобил, който може да развие оптималната скорост от 342 км/ч, което го прави най-бързият сериен автомобил в света за времето си!

Yellowbird не има външния тип на други икони на суперавтомобилите. Освен доста поразителния си цвят, тя не наподобява доста по-различно от елементарното 911. Но тя се трансформира в икона с помощта на невероятните характерности, които RUF извлече от нея.

2. Jaguar XJ220

Jaguar XJ220 е автомобил, който се ражда малко мъчно. Първоначално е трябвало да бъде спортен автомобил за пътя с мотор V12, само че в последна сметка се оказва, че има V6 с две турбини и е малко по-умерен. Това обаче не му попречи да се трансформира в най-бързия сериен автомобил в света по това време, развивайки оптималната скорост от към 350 км/ч!

Понякога може да наподобява, че Jaguar XJ220 играе втора цигулка на своите връстници Porsche 959 и Ferrari F40. Но това не значи, че той не е един от най-емблематичните суперавтомобили в историята.

Неговият дизайн е съвсем безконечен и в наши дни хората са склонни да подценяват обстоятелството, че той не е пристигнал тъкмо подобен, какъвто е бил в началото рекламиран.

1. Bugatti Veyron

Ако има автомобил, който да дефинира върха на конструирането на суперавтомобили преди електрическата епоха, това би трябвало да е Bugatti Veyron. Този автомобил е основан категорично, с цел да се трансформира в най-бързия сериен автомобил в света.

Това е нещо, което той изцяло съумява да реализира, достигайки оптималната скорост от малко под 410 км/ч. Вариантът Super Sport съумя да реализира още по-висока скорост, достигайки невероятните 429 км/час!

Невероятните инженерни достижения на Bugatti Veyron, както и прелестният му дизайн, го трансфораха в един от най-емблематичните суперавтомобили, създавани в миналото. Chiron може да е по-добър и по-изтънчен, само че Veyron е моделът, който ще издържи с времето.

Макар да е оборудван с фарове, които все едно са взети от първо потомство Superb, Veyron е еманацията на високоинженерен бутик. За него даже са създадени специфични гуми от Мишелин, които да могат регулярно да се устоят на изтезанието, наречено „ скорост над 400 км/ч “. Само това е задоволително впечатляващо.

Само да си дадем сметка, че описът е юридически от англичани, по тази причина дано не ни учудва второто място на XJ220. Един автомобил, който е компромис, както във връзка с моторизация, по този начин и във връзка с performance след това, по този начин и във връзка с пазарно показване.

На фона на това отсъстват революционни машини като тези на Кьонигсег, както и нещичко оттатък океана. В Съединени американски щати нямат толкоз развита школа за супер коли, само че най-малко за малко успяваха да бъдат конкурентни във връзка с оптималната скорост. Става въпрос за SSC Aero и Hennessey Venom GT

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР