След съобщението за забрана на Apple устройствата в неговите компании

...
След съобщението за забрана на Apple устройствата в неговите компании
Коментари Харесай

Мъск намекна за пускането на смартфон X – алтернатива на устройствата на Apple с “шпионски“ софтуер на OpenAI

След известието за възбрана на Apple устройствата в неговите компании при положение на „ дълбока интеграция “ на ChatGPT, Мъск стартира да мисли за основаването на своя лична опция на iPhone.

Един консуматор на Twitter предложи концепцията за Phone X (или Grok Phone), а Мъск отговори, че е „ изцяло допустимо “, като се има поради, че устройствата на Apple ще получат „ шпионски програмен продукт на OpenAI “. В различен пост милиардерът добави изображение на своя евентуален „ безвреден “ смарт телефон и попита читателите си кой би желал да го купи:

В идващите мнения Мъск загатва, че партньорство със Samsung за производството на евентуален смарт телефон X не може да бъде изключено.

Илон Мъск има дълга история на връзките си с OpenAI — той беше съосновател на стартъпа, само че напусна заради спор (съобщено беше, че милиардерът желае да сплоти стартъпа с Tesla и да управлява взаимно дружество, за което останалите ръководители не са се съгласи). Конфликтът стана обществен, когато OpenAI получи милиарди долари вложения от Microsoft — Мъск съобщи, че компанията се е отказала от първичната си цел да развива AI в интерес на човечеството и вместо това се е фокусирала върху правенето на пари. Впоследствие той заведе дело против OpenAI, само че неотдавна се оказа, че е отдръпнал желае.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР