През февруари започна поредният сезон на кулинарното риалити MasterChef. За

...
През февруари започна поредният сезон на кулинарното риалити MasterChef. За
Коментари Харесай

Победителите в MasterChef мечтаят за ресторанти, само Ивайло...

През февруари стартира следващият сезон на кулинарното риалити MasterChef. За седма година най-хубавите занимание готвачи на България ще се опитат да сграбчен премията от 100 000 лв.. Победителите към този момент са шестима - трима мъже и три дами. Разбира се, купата, като се изключи че носи голям авторитет, съставлява и огромна отговорност. Ще проследим по какъв начин се стекоха орисите на топ готвачите след предаването.

Симеон: Сто бона пари ли са!

Първият MasterChef на България беше Симеон Червенков. Той завоюва премията на 33 години. На кастингите влезе пръв, тъй като „ другите ги беше позор “, само че напусна финален. Преди предаването той работи в IT сферата. В младежките си години е залитнал по опиатите и точно готварството го избавя от проваляне. Червенков смяташе с наградния фонд да отвори собствен ресторант.



„ Първоначалната концепция беше да ги вложа в дребен фамилен ресторант. После концепцията се изпари. Парите свършиха, само че въпреки всичко съумях да попътувам по света и участвах в разнообразни планове. Посетих и някои скъпи готварски курсове. Абе 100 хиляди лв. не са доста пари, бързо се харчат “, споделя първият победител в MasterChef.

Сега още веднъж се занимава с програмиране и готви главно за приятелката си. Симеон споделя, че и от това му е писнало. Преди време злите езици твърдяха, че той и другата финалистка Eлeнa Πeтpeлийcкa са станали двойка в живота. Тези клюки по този начин и не се потвърдиха.

Червенков чака, че новият победител в риалитито би трябвало да се поизпоти, с цел да го усетят феновете като първенец.

Севда се появи единствено по маска

За разлика от Симеон, вторият победител в MasterChef - Севда Димитрова, продължава да се занимава интензивно с кулинария. Тя има личен ресторант, който даже се е борил за звезда „ Мишлен “. Как в действителност се стигна да всичко това? Севда стана първата победителка, която е вегетарианка. Тя показва, че и безмесните ястия могат да впечатляват, а неповторимите <210> презентации се трансфораха в нейна запазена марка. Кулинарката до такава степен се е издигнала в специалността, че в нейния ресторант се готвят единствено авторски и бутикови ястия.



„ В моята кухня няма подготвени бульони. Всичко се прави от нас, а месото се сервира в „ су-вид “, което изисква извънредно доста време “, споделя Севда.

Много огромна роля в бизнеса и играе и нейният брачен партньор. Той се занимава с маркетинга и всичко, което е отвън кухнята.

Наскоро Севда качи провокативен кадър в Инстаграм, на който е единствено по маска.

Божана осинови 60 000 пчели

Третият победител в риалити формата беше Божана Кацарова. Изключително ексцентрична, цветна и необикновен гений. Много от почитателите на MasterChef я дефинират за най-хубавия участник в цялата история на формата. Така и не стана ясно по какъв начин Божана изхарчи 100-те бона. Тя е прочут странник.



Впоследствие се опитва в друго риалити - Big Brother. През предишното лято тя и Чилева, която пък завоюва Hell’s Кitchen, отвориха дружно заведение на родното Черноморие.

Наскоро Божана съобщи, че и тази години ще опита сходно начинание, само че с още по интернационална кухня: „ Миналата година се ориентирахме към бразилския усет, тази съм поканила нови задгранични готвачи и един другар от Австралия “.

Преди време в Инстаграм Кацарова се похвали, че към този момент се занимава и с пчеларство, откакто осинови над 60 000 пчели.

Станислав е най-хубавият готвач измежду огнеборците

Станислав Райчев влезе в предаването като пожарникар и излезе като най-хубавия занимание готвач на България. Изключително харизматичен и другарски надъхан, той демонстрира, че стресът не плаши, тъй като целият му живот минава под стрес. Освен 100 000 лв., Станислав завоюва и кулинарен курс във френската академия „ Кордон бльо “.

Сега прави дегустационни вечери в разнообразни заведения за хранене. Заедно с някогашните си съперници от формата - Махмуд, Николай Попов и Станислав Георгиев, възнамеряват общи планове. Райчев в никакъв случай не е заявявал упоритости за личен ресторант.

Той смята, че пожарникарството е неговото предопределение: „ Знам, че хората разчитат на огнеборците. Мога обаче да заявя, че кулинарията се снабди с още едни целенасочен член “. Освен упоменатия курс, Станислав има огромно предпочитание за рационализиране. Той непрекъснато учи кулинарни техники и секрети.

Радка върти кетъринг в Австрия

Радка Балман стана петият победител в MasterChef. Тя впечатли всички освен с ястията си, само че и с имената, които им даваше. Всяко нейно ястие получаваше окончание „ а ла Радка “. 37-годишната Радка остана крепко стъпила на земята даже и след триумфа. Тя също имаше планове да отвори собствен ресторант, но към момента не се е решила на тази крачка.

„ Мечтата за мой ресторант си остава, само че няма да е във Варна, както беше първичният проект “, споделя мастършефката. След финала на предаването тя още веднъж се върна в Австрия, където живее със брачна половинка си. Там те развиват сполучлив кетъринг бизнес.

Радка си идва в България най-малко два пъти годишно. Споделя, че нейните сътрудници в чужбина са разбрали бързо за огромния й триумф, само че тя си е все по този начин земна.

Ивайло се готви за скок

Последният Крал на кухнята е Ивайло Спасов. Той е рекламист от Кърджали и попада напълно инцидентно в MasterChef. Негови другари виждат гения му и скрито го записват.

Иво се показва като най-върлия почитател на дюнерите. Обича да обикаля разнообразни дестинации и на всички места да пробва въпросния „ фастфууд “. След предаването само той не изиска да отваря ресторант, а дюнерджийница. Тази му фантазия е на път да се сбъдне, тъй като Ивайло към този момент е намерил място и трескаво приготвя обекта за старт.

„ Хората подценяват дюнерджийниците, само че единствено там те питат „ Как си, шефе? Добре ли си? “ “, шеговито декларира спечелилият от най-дългия сезон на риалитито.

Припомняме, че MasterChef 2020 се проточи над 9 месеца поради международната пандемия и невъзможността началник Роу да се прибере в България за фотосите на предаването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР