През февруари се очаква средната месечна температура да бъде около

...
През февруари се очаква средната месечна температура да бъде около
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през февруари?

През февруари се чака междинната месечна температура да бъде към и над нормата, която в Северна България и високите полета е от 1 до 3 градуса, в Южна България и по Черноморието – сред 3 и 6, а в планините – сред минус 8 и минус 4. Най-ниските температури през месеца ще бъдат сред минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите - сред 15 и 20.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която за по-голямата част от страната е сред 30 и 50 mm, в планините и южните региони - сред 60 и 80 mm, сочи прогнозата на синоптика Марияна Попова от Национален институт по метеорология и хидрология. 
През първото десетдневие температурите ще бъдат по-високи от нормалните за интервала. Около средата на десетдневието, когато ще има повече слънчеви часове, и вероятността за превалявания е дребна, дневните стойности ще доближават тук-там до 17-18 градуса, а и минималните ще са над нулата.
Бързи атмосферни разстройства ще минават от запад на изток през страната на 2 и към 8 февруари. Те ще са съпроводени с увеличаване напразно, тук-там и с превалявания, в равнинната част от страната най-вече от дъжд, и ще са последвани от кратковременно намаляване на температурите.
В края на първото и през първите дни на второто десетдневие има нараснала възможност за конюнктура с повече превалявания и захлаждане, при което дъждът в доста региони ще минава в сняг. Впоследствие времето ще е изменчиво, само че вероятността за превалявания понижава, а температурите ще се покачат.
В края на второто и при започване на третото десетдневие още веднъж ще се основат условия за превалявания и студено навлизане. През идващите дни до края на месеца по-голяма е вероятността да има повече облачност, с спирания - и превалявания, а температурите ще са близки и по-ниски от нормалните за интервала.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР