През февруари 2022 г. Владимир Путин започна своята пълномащабна инвазия

...
През февруари 2022 г. Владимир Путин започна своята пълномащабна инвазия
Коментари Харесай

Крехък алианс — НАТО все още ли е готова за битка?

През февруари 2022 година Владимир Путин стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна. По този метод съветският президент извърши, по думите на един почитан западен посланик, „ нарушаване на цивилизацията “, защото се опита да отстрани правото на Украйна да съществува. Той също по този начин върна НАТО към живота.

Защитата на Европа против руската експанзия е повода, заради която военният съюз беше основан през 1949 година След рухването на Берлинската стена през 1989 година обаче НАТО беше изгубил пътя си. Той се бореше да откри нова цел като оперативна група в стила на Организация на обединените нации, настояща „ отвън зоната “ на Балканите, Либия и Афганистан. Освен това беше подложен на критика по друг метод от своите членове.

Ветеранът от американския посланик Джордж Кенан, проектант на политиката на Запада за въздържане на Съветския съюз, разказа разширението на НАТО на изток през 1997 година като „ най-съдбоносната неточност на американската политика в цялата епоха след Студената война “. През 2016 година новоизбраният президент...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР