През есента на 2020 се появи , че американският производител

...
През есента на 2020 се появи , че американският производител
Коментари Харесай

Слух: Nvidia се отказва от ARM

През есента на 2020 се появи, че американският производител на графични чипове Nvidia се готви за една от най-големите покупко-продажби в бранша с придобиването на английската ARM, основател на дизайна на голям брой полупроводникови артикули, употребявани в разнообразни по тип устройства, като да вземем за пример процесорите в смарт телефоните през днешния ден. Нещата обаче не се развиха съгласно предстоящото за Nvidia и SoftBank, мегаконсорциума, чиято благосъстоятелност са ARM. Вземайки поради стратегическото значение на ARM за английската стопанска система и това, че дизайнът на множеството чипове в смарт телефоните през днешния ден принадлежи точно на ARM, с времето последователно стартира да излиза наяве, че сходна договорка едва ли ще се реализира. В началото на тази година Европейският съюз, че стартира обзор на договорката, която заплашва конкурентността на пазара. Противници на съглашението сред двете компании се оказаха даже актуалните клиенти на ARM и други компании от софтуерния бранш. В края на предходната година се намесиха и от американската федерална комерсиална комисия, които се опълчиха на договорката. Аргументът им за това е, че Nvidia ще се трансформира в прекомерно всесилен фактор в промишлеността, в случай че придобиването стане факт.

Целият този звук и опозиция предстоящо ще откаже Nvidia от придобиването на ARM, за което Bloomberg в материал от тази седмица. Самите SoftBank са се подготвили за възможния неуспех на договорката и имат намерение да изведат английската компания на борсата, показват източници на изданието. Колкото до Nvidia, те към този момент са декларирали на някои от своите сътрудници, че не чакат договорката да мине инспекцията на регулаторите. Официално най-малко обаче, Nvidia показват вяра, че договорката има шансове.

„Продължаваме да поддържаме позициите си, изразени в последната декларация, подадена към регулаторите- че транзакцията обезпечава опцията да засилим позициите на Arm и да засилим конкуренцията и нововъведенията. Все още се надяваме, че договорката ще бъде одобрена“, цитира Bloomberg Боб Шербин, представител на Nvidia.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР