През есента много хора се оплакват от спад в жизнеността

...
През есента много хора се оплакват от спад в жизнеността
Коментари Харесай

10 храни, които задължително трябва да се ядат през есента

През есента доста хора се оплакват от спад в жизнеността и настроението. Хранителната специалистка Елена Соломатина предлага в есенната диета да се включат храни, които способстват за производството на хормона серотонин, именуван още " хормон на насладата ". Този хормон играе значима роля в работата на нервната система.

По-специално, съгласно специалиста, необезмаслените млечни артикули ще ни спасят дейно от есенната потиснатост - те съдържат триптофан, който подкрепя за производството на серотонин. Особено потребно в това отношение е твърдото сирене, потреблението му оказва помощ при прояви на раздразнение и бодърствуване.

Също по този начин, с цел да активирате производството на серотонин, са доста подобаващи гъбите и орехите. Тези артикули имат високо равнище на В витамини, които са нужни за превръщането на триптофана в невротрансмитер на серотонина.

Друг източник, богат на витамини В, са бобовите растения. Eфективен за възстановяване на настроението артикул са бананите. Те са обогатени с субстанции, които провокират чувство, сходно на еуфория, оказват помощ при хронична отмалялост.

Освен тях, съвсем неотложно усилва прочувствения тонус, ободрява, дава продуктивност и сила и шоколадът. Експертите предлагат да се избира тъмния шоколад.

В този листата на " медикаменти " против есенната потиснатост са артикули, които се отличават с висока централизация на триптофан, нужен за производството на серотонин. Това са скумрия, пиле и яйца, говеждо месо./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР