През декември 2017 година общата сума на американските държавни облигации,

...
През декември 2017 година общата сума на американските държавни облигации,
Коментари Харесай

Япония, а не Китай, разпродава американски облигации

През декември 2017 година общата сума на американските държавни облигации, които се имат от непознатите страни е $6,3 трилиона $, излиза наяве от последния доклад на американското финансово министерство.

Първо място измежду тях към този момент много месеци заема Китай, чийто инвестиции в US Treasuries в края на предходната година доближават $1,18 трилиона, увеличавайки се през 2017-а с 11,9%.

На второ място е Япония, която има американски дългови бумаги за $1,06 трилиона, сумата е с 2,6% по-малка от индикатора за декември 2016 година

Трето място по този индикатор заема Ирландия с US Treasuries за $326,5 милиарда, при $288,2 милиарда година през декември 2016 година.

Това демонстрира, че любопитните промени са станали в най-големите държатели на американски дълг. Противно на упованията и слуховете през предходната година, Китай освен не понижи от притежаваните от нея американски облигации, а стана най-големият покупател и по общ размер техен собственик.

Продавайки през годината облигации за над 22 милиарда $, Страната на изгряващото слънце докара притежавания от нея американски дълг на най-ниското ниво от 2012 година насам.

В края на декември м.г. вложенията на Русия в US Treasuries са на сума $102,2 милиарда. Това е растеж от 18,7% за годината, като през декември притежаваните от Москва американски дългови бумаги бяха на стойност $86,1 милиарда. По този индикатор Русия сега се подрежда на 15-то място в света.

Държавните облигации на Съединени американски щати се намират резистентен низходящ тренд, означават наблюдаващите. От началото на годината те започнаха да губят от цената си, доходността по 10-годишвите облигации стигна 3 на 100.

Инвеститорите, съдейки по техните реакции, са извънредно обезпокоени от растящия недостиг на американския бюджет, а по този начин също от идните през тази година повдигания на лихвите от страна на Федералния запас. Излезлите тези данни за покачващата се инфлация убеждават пазарите в неизбежното стягане на паричната политика на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР