През август нивото на безработицата в Германия се понижи изненадващо

...
През август нивото на безработицата в Германия се понижи изненадващо
Коментари Харесай

Понижение на германската безработица през септември до рекордно дъно от 5,6 на сто



През август равнището на безработицата в Германия се намали изненадващо до ново рекордно дъно от 5,6%, защото броят на безработните германци означи по-голям от предстоящото спад при започване на есента, демонстрират данни на Федералната организация по заетостта (BA).

Безработицата на сезонно поправена база се намали през август до 5,6%, откакто през предходните четири месеца стабилизира на равнище от 5,7%, като това е новата най-ниска безработица от Обединението на Германия в края на 1990 година.

В същото време молбите за помощи при безработица в Германия се намалиха през септември с цели 23 хиляди, до момента в който упования на финансовите пазари бяха за тяхно много по-скромно намаляване с 5 хиляди и след техен спад с 6 хиляди броя през август (низходяща проверка от предходна оценка за намаляване с 5 хиляди).

Броят на германците без работа (на сезонно поправена база) се намали през септември с 23 хиляди до 2,506 милиона и се задържа под равнището от 2,7 милиона за седемнадесети следващ месец, откакто до месец май 2016 техният брой не се беше понижавал под това значимо равнище от Обединението на Германия насам.

На сезонно некоригирана база общият брой на безработните германци се намали през деветия месец на годината до 2,449 милиона от 2,545 милиона през август, като равнището на безработицата (на сезонно некоригирана база) се намали внезапно до 5,5% от 5,7% месец по-рано, връщайки се към неговото дъно от месец юни - най-ниско равнище на безработицата от 1991 година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР