През август 2002 г. Франсис Уивър, синът на Уорд Уивър

...
През август 2002 г. Франсис Уивър, синът на Уорд Уивър
Коментари Харесай

Три поколения убийци: Историята на Уорд Уивър III

През август 2002 година Франсис Уивър, синът на Уорд Уивър III (на снимката), се свързва с полицията в Орегон, с цел да заяви, че татко му е изнасилил 19-годишната му другарка. Тя беше избягала от къщата на процедура гола и бе съумяла да притегли вниманието на минаващ водач, който я води в сигурност.

Изчезването на Ашли Понд и Миранда Гадис през 2002 година в Орегон Сити насочва националното внимание към Уорд Уивър III: той живее малко по-нагоре по улицата от девойките, а в телевизионно изявление за вести от юли 2002 година стои тъкмо над бетонната плоча, където беше заровил едното от тях.

 Public Domain

Уорд Уивър-младши

Роден на 6 април 1963 година в Северна Калифорния, Уорд Уивър III е редовно измъчван – татко му, Уорд Уивър-младши, на процедура го изоставя на 4-годишна възраст, а майка му се омъжва наново за тежък алкохолик, който постоянно го бие с колана си.

Уивър на собствен ред изкарва разочарованието си върху по-малките си братя и сестри, като постоянно пребива по-малкия си доведен брат и се държи грубо с най-малката си сестра, която по-късно споделя, че не може да си спомни миг, в който брат й не я е наранявал.

През април 1981 година родственик упреква Уивър в обезчестяване, само че полицията не повдига обвинявания, тъй като той преди малко се е записал във флота. През май 1982 година е освободен с почести и се връща с филипинка вкъщи, като се ожени за нея през август 1984 година Двойката ще има четири деца, а контролиращото и принудително държание на Уивър ще продължи през цялата им връзка.

Семейството се реалокира в Бейкърсфийлд, Калифорния, където мъжът се надява да се свърже още веднъж с татко си, който е съден за ликвидиране: през 1981 година Уивър-младши, тогава водач на камион, стопира, сякаш с цел да помогне на момче и момиче с аварирала кола, пребива 18-годишното момче до гибел с оловна тръба и отвлича 23-годишната му другарка.

Младши неведнъж я изнасилва по пътя назад към дома си в Калифорния, а по-късно и я удушава, когато тя го ухапва за пръста. След това кара 10-годишния си наследник да помогне да изкопаят дупка с претекста, че има счупена канализационна тръба. Накрая покрива тялото на дамата с бетон и построява дървена платформа от горната страна.

 Фейсбук

Ашли Понд изчезва на 9 януари 2002 година, а приятелката й Миранда Гадис изчезва единствено два месеца по-късно.

През август 1997 година Уорд Уивър III, към този момент два пъти развеждан, наема къща на 2507 Саут Бийвъркрийк Роуд в Орегон Сити.

Един ден 12-годишната му щерка, Малори, се мотае с две приятелки от учебно заведение: 12-годишната Ашли Понд и 13-годишната Миранда Гадис. Трите посещават еднакъв учебен курс по танци и дъщерята на Уивър постоянно кани Понд, Гадис и други приятелки да преспят у тях.

Момичетата от квартала минават около къщата на Уивър по път за учебния рейс и от време на време Уивър даже ги кара до учебно заведение, когато закъснеят или изтърван рейса.

На 9 януари 2002 година Понд изчезва, до момента в който върви към автобусната спирка. Улицата се цялостни с медийни екипи, до момента в който минават седмици без след от девойката, а в последна сметка в тази ситуация се намесва и ФБР. Междувременно проверяващите научават за престъпното минало на мъжа, който живее в горния завършек на улицата, в това число за насилието над двете му някогашни съпруги.

На 23 януари медиен екип интервюира девойки, които чакат на автобусната спирка – измежду които е и Миранда Гадис. На 8 март 2002 година, самата Гадис изчезна.

 YouTube

Уорд Уивър III дава изявление за локалната новинарска телевизия, до момента в който върви върху бетонната плоча, където е погребал едно от изчезналите девойки.

Върху Уорд Уивър III се стоварва ужасно медийно внимание, защото държанието му стартира да буди съмнения. Полицията претърсва къщата, само че безрезултатно; новинарските камери демонстрират кучетата на ФБР към парцела като се вижда и ново джакузи, готово за монтиране. Уивър омаловажава цялата работа, а по-късно на 3 юли 2002 година се съгласява на изявление за новините на KATU TV в къщата си.

Изненадващо признавайки, че е обвинен номер 1 на ФБР, той прави обиколка с репортера из къщата си и разисква преспиванията на девойките. След това двамата излизат в задния двор като минават по новоизлята бетонна плоча. Уивър споделя, че ще инсталира новото си джакузи върху нея.

През август съмненията към него се ускоряват, откакто споделя на новинарски екип, че възнамерява да се мести от Орегон, и камерите го снимат да влиза в къщата си с приятелката на своя наследник. След това, на 13 август, Уивър е задържан за изнасилването на младата жена – и Франсис Уивър споделя на полицията, че татко му е признал за убийствата на изчезналите девойки.

Докато Уивър е в пандиза, хазяинът му слага вести за изпъждане от къщата, а в бараката в задния двор вижда доста мухи покрай купчина картонени кутии. На 14 август камерите на телевизионни вести снимат мащехата на Понд да залепва табела върху бетонната плоча в двора на Уивър, на която написа: „ Изкопай ме! “

ФБР получава заповед за обиск на 23 август и запечатва парцела. Палатки покриват региона на навеса и бетонната плоча, до момента в който жителите и новинарските екипи гледат в очакване. На идващия ден, когато микробус на правосъдните лекари влиза в парцела, репортерът, който интервюира Уивър, се разплаква в ефир.

Най-лошите страхове на фамилиите на жертвите се удостоверяват, откакто ФБР открива тялото на Ашли Понд в картонена кутия в бараката на Уивър, а тялото на Миранда Гадис във варел под бетонната плоча. Точно както Уорд Уивър-младши през 1981 година, Уорд Уивър III също бе помолил сина си, Франсис Уивър, да помогне да се изкопае дупка за натрупа – този път с претекста, че е за джакузито.

На 2 октомври 2002 година Уорд Уивър е наказан по шест обвинявания в ликвидиране и разнообразни обвинявания за обезчестяване и полово принуждение. И през септември 2004 година, с цел да избегне смъртното наказване, той се спогажда, като признава две обвинявания и не оспорва останалите. Мъжът въпреки всичко е наказан на две доживотни присъди без право на подмяна.

През 2009 година по-малката сестра на Миранда Гадис посещава Уивър в пандиза, където той й признава, че е умъртвил Понд и Гадис „ с голи ръце “ и й споделя, че е възнамерявал след тях да убие и нея, само че тя е била прекомерно дребна по това време.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР