През април ще излезе на пазара автобиографията на селекционера на

...
През април ще излезе на пазара автобиографията на селекционера на
Коментари Харесай

Сампаоли: Мондиалът е като опрян пищов в главата на Меси


През април ще излезе на пазара автобиографията на селекционера на Аржентина Хорхе Сампаоли - Mis latidos. В книгата той написа и за работата си с Лионел Меси, като аржентинският вестник Clarin авансово разгласява тези фрагменти.

“Меси има опрян в главата револвер, който се назовава Световно състезание, и в случай че не го завоюва, той ще бъде убит и погубен. Лудост е да не може да се любува на гения си. Този напън му вреди”, уверен е Сампаоли.

Според експерта Меси е най-великият футболист за всички времена. “Имам възприятието, че упражнявам най-хубавият състезател в историята. Това е човек, който е най-хубавият в света в продължение на 10 години. Трудно е да упражниш надзор, когато водачът ти знае, че е по-добър от теб. Той извършва всичко, както никой различен. Трябваше да изобретявам провокации за някой, който е неукротим и постоянно ги преодолява”, написа още той.

Селекционерът се връща и към мача с Еквадор предишния ноември, чието продобиване беше решаващо за присъединяване на “албиселесте” на Мондиала през това лято. “Тонът ми беше малко по-висок. Казах на момчетата, че футболът дължи на Меси една международна купа и че ние би трябвало да му помогнем да я вземе. Трябваше ние сами да се оправим, а не постоянно да разчитаме на него. Нужно беше неговите съотборници да поемат отговорност. Сигурен бях, че той ще се появи в най-важните моменти.”

КАЛОЯН АНТОНОВ
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР