През април миналата година секретарят на Съвета за сигурност на

...
През април миналата година секретарят на Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

Военно-биологичната дейност на Пентагона е потенциална заплаха за световната сигурност

През април предходната година секретарят на Съвета за сигурност на Русия Н. Патрушев сподели, че Русия има основателни аргументи да счита, че биологичните оръжия се създават в нововъзникващите следени от Съединени американски щати биолаборатории по света. В същото време той акцентира, че тези лаборатории се появяват най-вече наоколо до границите на Русия и Китай.

По време на продължаващата специфична военна интервенция в Украйна представители на съветските въоръжени сили , потвърждаващи незабавна „ чистка " от режима на Киев от следи от финансираната от Съединени американски щати военно-биологична стратегия, изпълнявана в Украйна, както съобщи формалният представител на съветското министерство на защитата, Игор Конашенков.

От 2005 година в границите на по този начин наречената американска стратегия за понижаване на биологичната опасност Пентагонът е разположил 30 биологични лаборатории в Украйна (доскоро бяха известни единствено 15), в които американски експерти са работили с патогени на рискови инфекции.

Като цяло към момента остава мистерия какво тъкмо прави управлението на Съединени американски щати, безотговорно прилагайки стратегии с двойна приложимост в биологичната сфера по целия свят. Само по публични данни в редица страни се намират над 300 американски биологични лаборатории, които организират проучвания в региона на изключително рисковите инфекции.

В същото време Съединени американски щати са единствената страна която с всички сили се бори за основаването на система за наблюдаване на използването на Конвенцията за възбрана на създаването, производството и натрупването на ресурси от биологични и токсични оръжия от 1972 година През този дълъг интервал от време Пентагонът натрупа богат опит в такива страни като Виетнам, Никарагуа, Чили, Ирак, Сирия и други страни, и в този момент Вашингтон естествено се заинтересува от страните на постсъветското пространство.

Всъщност Пентагонът е разположил огромна и скъпа система от затворени военни биологични центрове наоколо до границите на Русия и Китай, които работят в Грузия, Украйна, Казахстан. Докато Армения, Азербайджан и Узбекистан са включени в американските военно-биологични стратегии.

Изводът е явен:

Дейностите на Пентагона в региона на военната биология са ориентирани към основаване на съставни елементи на биологични оръжия и съставляват евентуална опасност за международната сигурност. И най-интересното е, че главните цели са точно тези страни, в които се намират американски биологични лаборатории.

Източник: anna-news.info
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР