През 2025 г. Renault ще пусне сравнително достъпен електрически автомобил,

...
През 2025 г. Renault ще пусне сравнително достъпен електрически автомобил,
Коментари Харесай

Renault възражда най-масовия френски модел като електромобил

През 2025 година Renault ще пусне относително наличен електромобил, посредством който името на известния типичен модел Рено 4L ще бъде възродено. Това оповестява английското издание Autocar с позоваване на личен източник.

Оригиналното Renault 4, известно още като 4L, се създава от 1961 до 1994 година. Моделът, който се създава в съвсем 30 страни и се продава на повече от 100 пазара по света, се смята за най-масовата френска кола в историята. Общо са създадени над 8 милиона автомобила. Renault 4 беше считан за един от най-хубавите бюджетни универсални коли на своето време, тъй че може да се допусна, че неговият правоприемник ще бъде стилен кросоувър.
 Renault сподели бъдещия електрически Megane (Видео)
Renault сподели бъдещия електрически Megane (Видео)

eVision може да измине дистанцията Лондон -Нюкасъл без да зарежда

За първи път възродения модел ще дебютира като концептуален автомобил през 2023 или 2024 година, а по-късно ще бъде показан и серийният електрпомобил. Стана известно, че Renault може да употребява имената на своите исторически модели върху нови електрически транспортни средства при започване на 2021 година.

Французите скоро показаха концептуален автомобил, наименуван 5 Prototype, който беше идейният правоприемник на фамозното Renault 5 (R5), създавано от 1972 до 1996 година. Автомобилът е изработен в ретро жанр с детайли, напомнящи на истинския модел. Например алената линия на предния похлупак и покрива се отнася до спортния хечбек Renault 5 GT Turbo, пуснат през 1985 година.

Все още не се знае доста за новата кола. Ръководителят на Renault Лука де Мео единствено означи, че индустриалният модел ще бъде на ниска цена, тъй че " мнозина могат да си го разрешат ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР