През 2024 година руските компании планират да увеличат производството на

...
През 2024 година руските компании планират да увеличат производството на
Коментари Харесай

Руските производители на електроника ще трябва да се задоволят със стари процесори на Intel и AMD

През 2024 година съветските компании възнамеряват да усилят производството на дънни платки заради повишения брой поръчки, само че ще би трябвало да разчитат на процесори Intel и AMD от предходни генерации. За актуалните чипове им липсва нужната техническа документи от западните разработчици. Опитите да се получи достъп до модерни решения благодарение на китайски компании водят до по-високи индустриални разноски, оповестява съветското издание Комерсант.

Поради 28% нарастване на поръчките през предходната година съветският производител на електроника GS Group пуска през февруари в употреба нова линия за произвеждане на дънни платки, която ще му разреши да удвои потенциала си и да създава до 1 милион платки годишно. Компанията е вложила 200 милиона рубли (2,2 милиона долара) в разширението на производството. Тя към този момент има контракти за два пъти по-голям размер платки за тази година спрямо предходната.

Според източника на Комерсант, локалните компании създават главно решения, основани на чипове на Intel и AMD.

Друг съветски производител на електроника – Fplus също уголемява потенциала си, в това число за произвеждане на дънни платки. Тази компания възнамерява да усили производството „ от няколко десетки хиляди на няколко стотици хиляди “.

В същото време производството на електроника на модерни процесори, излезли след налагането на глобите се затруднява от неналичието на публична документи за тях. Документацията е нужна, с цел да се интегрира чипът върху платката.

Някои съветски компании договарят партньорства с китайски разработчици на електроника. Целта им е да получат достъп до най-съвременни планове на платки, създадени с поддръжката на производителите на чипове:

„ По този метод се понижава степента на локализация на разработките в Русия, които са изпълнени с софтуерно закъснение. “ Тази наклонност се удостоверява от Иван Покровски, изпълнителен шеф на Асоциацията на дизайнерите и производителите на електроника (ARPE). Той отбелязва, че неналичието на нужната документи за процесорите забавя създаването на съветско съоръжение. Това също по този начин води до нужда от спомагателни разноски.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР