През 2023 година се наблюдава още по-ускорен ръст на картовите

...
През 2023 година се наблюдава още по-ускорен ръст на картовите
Коментари Харесай

Пощенска банка: Рекордно увеличение от 80% на броя плащания с дебитни карти през 2023 г.

През 2023 година се следи още по-ускорен растеж на картовите и онлайн разплащания, сочат данните на Пощенска банка за потребителските привички при извършване на покупки. Извършените заплащания с дебитните карти на финансовата институция са се нараснали с 80% по отношение на 2022 година, което изрично удостоверява, че клиентите избират безкешовите заплащания.

Регистрира се и нарастване в общия оборот с дебитни карти, като се вижда трайна наклонност на повишение на каузи на осъществените покупки от общата сума, спрямо този на тегленето на пари в брой. Картите все по-често се употребяват за заплащане на артикули и услуги в комерсиалните обекти и за по-малки суми, и по-рядко за изтегляне на банкомат, като през 2023 година междинната сума на покупка с карта е била 50 лв..

Запазва се и наклонността клиентите да избират онлайн заплащания с карта при покупки от интернет търговци, като тези преводи са 40% от всички, направени с карти на институцията през 2023 година
 Снимка 649014
Статистиката демонстрира още съвсем двоен растеж на преводите с цифровизирани карти в мобилни портфейли спрямо 2022 година Пощенска банка регистрира все по-голям интерес към мобилния портфейл ONE wallet by Postbank, в който елементарно и бързо могат да се записват и консуматори, които не са клиенти на банката.

През 2023 година Пощенска банка добави нови и атрактивни функционалности в новаторската си мобилна апликация. Актуалната версия предлага опция на потребителите да получават безвъзмездни вести на мобилното си устройство, посредством които да бъдат осведомени за придвижванията по своите сметки, както и при всяка осъществена картова трансакция на ПОС терминал, АТМ устройство или в интернет.

Те разполагат още с опцията да разсрочват преводи, направени с кредитни карти през последните 30 дни на стойност над 100 лв., на равни месечни вноски за интервал от 3, 6, 9 или 12 месеца непосредствено през мобилния портфейл, като до 29.02.2024 година услугата е без такса. Всеки клиент може да предложения собствен другар в приложението, с който дружно да откриват изключителните благоприятни условия на модерното решение на Пощенска банка.

Използването на кредитни карти също става все по-популярно измежду потребителите освен поради удобството, бързината и сигурността, само че и с помощта на множеството спомагателни преимущества, които те носят на притежателите си.

С кредитните карти на Пощенска банка клиентите получават дълъг безлихвен гратисен интервал, безвъзмездна застраховка при пътешестване в чужбина, отстъпки при интернационалните търговци, обезпечавани от платежните оператори Visa и Mastercard, редица привилегии при пътешестване за някои типове карти, както и награди по програмата за преданост " MyRewards " (Моите награди).

През 2023 година десетки хиляди консуматори са се възползвали от нея, като са обменили точки за суми до 1000 лв. на карта, а броят им се усилва с над 30% по отношение на 2022 година

Възходящият тренд ясно потвърждава, че потребителите от ден на ден правят оценка привилегиите на кредитните карти като платежно средство и това придобива по-голяма значимост от ценовите параметри, наред с качественото обслужване и спомагателните услуги. Това се вижда и от данните на институцията за записаното нарастване от 18% в общия оборот на разплащанията с кредитни карти.
 Снимка 649016
Тенденцията от 2022 година за категориите търговци, в които кредитните карти на Пощенска банка се употребяват най-често, се резервира непроменена и през 2023 година, и е съвсем аналогична с тази при дебитните. Покупките, направени в огромните вериги супермаркети и хранителни магазини имат най-важен дял в общия размер покупки с карти, като за 2023 година той е 27%.

Особено интензивно клиентите на банката са употребявали своите карти и тук-там, на които са имали опция да се забавляват и да прекарват прелестно свободното си време, посещавайки заведения за хранене, заведения и питейни заведения, като делът на броя преводи в тези обекти нараства до 18% на годишна база по отношение на 16% през 2022 година и 13% през 2021 година 8% дял от общия размер на покупки с карти заемат и разплащанията, осъществени на ПОС терминали в бензиностанции в страната.

" Светът на картовите разплащания продължава да се развива, а 2023 година в Пощенска банка дефинираме като година на незабравим напредък, който е резултат от непрекъснати нововъведения.

Анализът на потребителското държание е от извънредно значение, защото с помощта на него съумяваме да маркираме трендовете в бранша и да сложим специфичен фокус върху упованията на нашите клиенти.

Това ни оказва помощ да изградим вярната тактика за нашите финансовите решения и по този метод да предоставим съвършеното преживяване и да улесним оптимално потребителите в тяхното всекидневие ", разясняват от Пощенска банка.

Ръстът в желанието към картови и онлайн разплащания е резултат и от провежданите регулярни акции на Пощенска банка за стимулиране на потребителите за потребление на кредитни и дебитни карти с атрактивни награди, както и такива с фокус върху цифровите разплащания, удобството и спомагателните услуги, предоставяни на картодържателите.

За да обезпечи оптималното улеснение на своите клиенти, през 2023 година финансовата институция конфигурира спомагателни нови 40 машини за експресно издаване на банкови карти, като техният брой към този момент доближава над 60 в 19 града в цялата страна. Картата се получава до 15 минути, в случай че е дебитна и до 1 час, в случай че е кредитна, което икономисва в допълнение от скъпото време на потребителите.

Пощенска банка, която е измежду водачите на пазара на финансови услуги у нас, започва през 2023 година и своята специфична стратегия " Priority by Postbank " в пакет с висок клас дебитна карта Mastercard Gold, която предлага доста отстъпки при потребление, както и изключителни преимущества при пътешестване.

С финансовото решение банката надгражда своето портфолио за самостоятелни клиенти като предлага опция за избор на най-хубавия и подобаващ артикул на всеки консуматор, който оптимално да дава отговор на неговите потребности и условия.

Пощенска банка към този момент повече от 30 години работи с ясна стратегическа визия за бъдещето и за устойчивия напредък на своя бизнес. Финансовата институция разполага с богато портфолио от съвременни и новаторски артикули и услуги, които дават висока добавена стойност на клиентите и оферират отличното потребителско преживяване.

Повече информация за цялостната гама от решения може да бъде открита на, както и във всеки офис на банката в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР