През 2023 година продажбите в световен мащаб на смартфони втора

...
През 2023 година продажбите в световен мащаб на смартфони втора
Коментари Харесай

Продажбите на смартфони втора ръка в световен мащаб растат, а тези на нови спадат

През 2023 година продажбите в международен мащаб на смарт телефони " втора употреба " са се нараснали с 9,5% до 309,4 милиона броя, а приходите от продажбите им са общо съвсем 64,7 милиарда $.

За съпоставяне, продажбите на нови смарт телефони са намалели с 3,5% през 2023 година.

Годишните продажби на смарт телефони " втора употреба " в международен мащаб може да доближат 431,1 милиона броя до 2027 година, а размерът на пазара във финансово изражение да бъде към 109,7 милиарда $ за годината, предвиждат анализаторите от компанията IDC.

За интервала от 2022 до 2027 година междинният годишен ритъм на напредък на броя на продажбите на използвани устройства се чака да бъде 8,8%, а във финансово изражение повишаването може да е с 11,1% приблизително за година, предвиждат специалистите.

" Независимо от растежа от близо 10%, вторичният пазар на смарт телефони демонстрира признаци на закъснение, заради дефицит на приложения ", разяснява Антъни Скарчела, началник на отдела за проучванията в IDC, представен от Интерфакс.

По думите му, " времевата рамка, в която потребителите обновяват своите смарт телефони, се усилва в множеството развити пазари и закупуването на употребявани устройства става главната компликация за множеството дистрибутори ".
 Продажбите на смарт телефони в света се покачиха за пръв път от 2 години - кои марки са водачи
Продажбите на смарт телефони в света се покачиха за пръв път от 2 години - кои марки са водачи

Челната петица по пазарен дял в света включва три китайски марки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР