През 2022 година Джордж Ръсел стана едва третият пилот, който

...
През 2022 година Джордж Ръсел стана едва третият пилот, който
Коментари Харесай

Хърбърт очаква Хамилтън да победи Ръсел през 2023 година

През 2022 година Джордж Ръсел стана едвам третият водач, който съумя да победи Люис Хамилтън като съотборник в цялата кариера на седемкратния международен първенец във Формула 1. Другите две провали на британеца бяха нанесени от Дженсън Бътън в Макларън през 2011 и от Нико Розберг в Мерцедес през 2016.

В крайното класиране за 2022 година Ръсел приключи на четвъртата позиция с 275 точки и една победа, до момента в който Хамилтън остана шести с 240 пункта без нито един триумф. Според трикратния победител във Формула 1 Джони Хърбърт обаче това систематизиране на силите в Мерцедес няма да се резервира и през 2023 година, когато той чака Хамилтън да надделее във вътрешно-отборната борба с Ръсел.
 Как Ръсел възнамерява да се бори Хамилтън и Верстапен през 2023? Как Ръсел възнамерява да се бори Хамилтън и Верстапен през 2023?
„ Мисля, че Люис стартира предходната година леко отчаян, знаейки, че колата не е добра. Не мисля, че той имаше вярната ментална конфигурация след отнетата му осма купа в Абу Даби през 2021. Сега обаче той има нов късмет да стартира изначало, а за него ще е от плюс, че малко или доста в този момент напрежението ще е повече върху Джордж “, изясни Хърбърт.
 Ръсел съпостави партньорството си с Хамилтън с годините в Уилямс Ръсел съпостави партньорството си с Хамилтън с годините в Уилямс
Британецът също по този начин разяснява и динамичността сред Хамилтън и Ръсел, които през 2022 година нямаха доста борби един с различен на пистата и надлежно напрежението сред тях не бе по никакъв начин високо.
 Ръсел не чака да има проблеми с Хамилтън, в случай че двамата се борят за купата Ръсел не чака да има проблеми с Хамилтън, в случай че двамата се борят за купата
„ За един водач е доста добре, когато неговият съотборник е мощен, тъй като това значи, че и той ще би трябвало да се показва на равнище още през цялото време на сезона. Люис е правил това в предишното, само че той наближава края на своята кариера. Нещата се трансформират, когато ставаш по-възрастен и до теб има млад и окуражен водач, който към момента жадуват огромните триумфи.

„ Рано или късно функциите им ще се сменят. Дали обаче това ще се случи през тази година? Ако стане, аз ще съм сюрпризиран. Но несъмнено борбата с Джордж ще е доста оспорвана, защото той е жаден и желае да поеме щафетата от Люис, който обаче няма да я даде толкоз елементарно “, съобщи Хърбърт.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР