През 2022 г. Сашка преживя животоспасяваща операция заради тумор в

...
През 2022 г. Сашка преживя животоспасяваща операция заради тумор в
Коментари Харесай

Сашка Васева прогледна

През 2022 година Сашка претърпя животоспасяваща интервенция поради израстък в мозъка. Образуванието бе засегнало зрителния ѝ нерв и тя спря да вижда. Казусът бил доста комплициран, тъй като Васева 10 години е живяла с неверна диагноза – недоразвитост на зрителния нерв.

Изпълнителката се опитвала да се лекува с национална медицина, без да подозира за тумора, който растял в главата ѝ. Неправилното лекуване довело до внезапно задълбочаване на казуса и Сашка ослепяла изцяло. Впоследствие след прегледи в Германия певицата схванала, че израстък притиска нерви в мозъка ѝ, поради което не може да вижда. За това време образуванието е станало огромно колкото яйце. Семейството на Сашка стартира да търси средства за скъпоструващата интервенция, само че малко хора се отзовават.
Реклама
През 2021 година положението на изпълнителката внезапно се влошило. „ Много хора обещаваха, че ще ми оказват помощ, само че не го направиха. Аз не се дразня на никой, тъй като те не бяха длъжни. Единственият, който ми протегна ръка, е мъжът ми. За 22 години брак не се бях научила да правя оценка брачна половинка си, а точно той ми избави живота. Мисля, че това, че изгубих зрението си, бе урок, който ме научи да държа повече на фамилията си “, описа пред „ Ретро “ Васева.

„ Когато разбрах за тумора, всевъзможни маловажни проблеми се изпариха. Със фамилията ми се обединихме и започнахме да търсим метод да се изцелявам. Така намерихме немските експерти, които ме оперираха и извадиха тумора. Благодарение на тях и любовта на мъжа и децата ми аз към този момент мога да виждам силуети “, описа Васева и добави: „ 2022 година беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в схващане, само че не се предавам, лекуването ми е комплицирано и дълготрайно, само че с Божията благословия и поддръжката на фамилията ми малко по малко се усъвършенствам и имам вяра, че доста скоро ще прогледна изцяло “.
Реклама
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР