През 2022 г. Русия е станала по-богата, докато Западът, напротив,

...
През 2022 г. Русия е станала по-богата, докато Западът, напротив,
Коментари Харесай

За година конфликт в Украйна Русия е по-богата, а Западът със загуби за трилиони долари

През 2022 година Русия е станала по-богата, до момента в който Западът, в противен случай, е изгубил трилиони долари, написа „ Бизнес Инсайдер “, като се базира на отчет на банката UBS. Един от факторите за повишаването на благосъстоянието на страната може да бъде скокът на цените на петрола, се отбелязва в публикацията.


Общото благосъстояние на Русия се е нараснало с 600 милиарда $, съгласно годишния отчет на швейцарската банка за международното благосъстояние, оповестен във вторник.

Броят на съветските милионери също се е нараснал с към 56 000 до 408 000 през 2022 година, а броят на лицата със свръхвисоки приходи (със положение над 50 млн. долара) е скочил с съвсем 4500.

През предходната година Съединени американски щати са претърпели повече загуби от всяка друга страна в света, като са изгубили общо 5,9 трилиона $. В същото време Северна Америка и Европа дружно са обеднели с 10,9 трилиона $, по данни на UBS.

Според банката до края на 2022 година броят на американските милионери е намалял с един милион, макар че на Съединени американски щати към момента се падат над 50% от свръхбогатите в света.

Просперитетът на Русия е повишен макар военната намеса в Украйна. Западът отговори на това решение със наказания, които доведоха до стесняване на стопанската система и внезапен спад на акциите, търгувани в Москва.

UBS признава, че " трендовете в благосъстоянието на Русия сега е мъчно да се дефинират ", само че я показва измежду дребното страни, които са забогатели през 2022 година

Един от факторите за повишаване на благосъстоянието може да е бил скокът в цените на петрола, защото износът на първични материали е главен стопански мотор за Русия. По данни на осведомителната компания Refinitiv цената на барел от еталонния вид Urals е скочила с към 7 $ през предходната година.

Според отчета на UBS Мексико, Индия и Бразилия са спечелили най-вече благосъстояние през 2022 година, до момента в който най-големите загуби са генерирани в Съединени американски щати, Япония, Китай, Канада и Австралия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР