През 2022 г. Министерството на здравеопазването е осигурило 389 000

...
През 2022 г. Министерството на здравеопазването е осигурило 389 000
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Търсим средства за обновление на Детското отделение в МБАЛ-Видин

През 2022 година Министерството на здравеопазването е осигурило 389 000 лева целеви средства за финансови разноски на МБАЛ „ Св. Петка “ - Видин. Това излиза наяве от писмен отговор на здравния министър доктор Асен Меджидиев на въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Росица Кирова за положението и вероятностите на развиване на лечебното заведение. С тези средства са закупени инсталация за клинична лаборатория, пътнически транспортен бус за пациенти, лекувани с хемодиализа и товарен асансьор, а по този начин също е изработен ремонт на Кърмаческия бранш към Отделението по педиатрия, се споделя в отговора.

Министър Меджидиев показва още, че за 2023 година управлението на болничното заведение е декларирало нужда от финансиране на 5 обекта на обща стойност 543 000 лева Сред посочените обекти са бранш „ Детски вътрешни заболявания “ към Отделението по педиатрия, което се нуждае от ремонт и УНГ отделението, за което е належащо ново сложно съоръжение. Министърът твърди, че Министерство на здравеопазването ще постави нужните старания средствата за тези обекти да бъдат обезпечени по реда и изискванията на Закона за обществените финанси в границите на бюджета, с който ще разполага ведомството за 2023 година

По отношение осигуреността с медицински експерти, доктор Меджидиев обръща внимание на обстоятелството, че в тази посока съществена и непрекъсната отговорност имат управленията на лечебните заведения и напомня, че дейното присъединяване на общините в този развой може да изиграе доста позитивна роля за кадровата обезпеченост на регионалните лечебни заведения, включително и на МБАЛ „ Св. Петка “ - Видин.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР