През 2022 г. Газпром е добил 412,6 млрд куб. м

...
През 2022 г. Газпром е добил 412,6 млрд куб. м
Коментари Харесай

Добивът на „Газпром” през 2022 г. е спаднал с 20%

През 2022 година „ Газпром ” е добил 412,6 млрд куб. м газ, а износът на газ за страни отвън Оперативно-наблюдателно дело е достигнал 100,9 милиарда куб. м в съпоставяне със 185,1 милиарда куб. м през 2021 година, заяви шефът на холдинга Алексей Милер.
Спадът в производството по отношение на 2021 година е към 20%, а износът е намалял с 45,5%. Така износът на газ от „ Газпром ” през 2022 година е най-ниският за компанията през XXI век, а добивът му е най-ниският най-малко за последните 15 години, съгласно дългогодишните статистически данни.
По оперативни данни доставките от газопреносната система до съветските консуматори възлизат на 243 милиарда куб. м газ. " Задача номер 1 за нас е да доставяме надеждно газ на съветските консуматори. Както постоянно, ние решително го изпълнихме ", акцентира Милер. До края на 2022 година холдингът „ Газпром ” внесе в бюджета над 5 трилиона рубли.
В края на 2022 година Милер съобщи, че съветският газов колос е имал сложна година, защото компанията е трябвало да търси нови пазари след интернационалните наказания, наложени поради нахлуването на Русия в Украйна, напомня БГНЕС.
Милер означи " цялостната смяна на енергийните пазари ", провокирана от последствията от западните наказания против Москва в отговор на решението на президента Владимир Путин да изпрати войски в Украйна.
Той обаче настоя, че „ Газпром “ продължава да работи по " доста добре съгласуван " метод.
През 2021 година Русия беше най-големият снабдител на газ за 27-те страни от Европейския съюз.
След началото на спора в Украйна блокът фрапантно понижи вноса си на съветски природен газ, защото се стреми да понижи зависимостта си от доставяната от Москва сила.
На " Газпром " се падат 11% от международния рандеман на природен газ и той разполага с най-големите газови запаси в света.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР