През 2022-а година от Русия са заминали 8500 милионери в

...
През 2022-а година от Русия са заминали 8500 милионери в
Коментари Харесай

Компанията Henley & Partners преброи милиардерите, избягали от Русия през 2022

През 2022-а година от Русия са отпътували 8500 милионери в долари, излиза наяве от годишния доклад на консултантската компания Henley & Partners. Броят на напусналите богаташи е с 43,3 % по-малък от прогнозите на специалистите. Първоначалните упования са били, че след навлизането на съветската войска в Украйна от Русия ще си тръгнат 15 000 доларови милионери, написа.

По този индикатор Русия отстъпва единствено на Китай. Оттам през 2022-а година са отпътували 10 800 богаташи, което е малко повече от прогнозата, възлизаща на 10 000. За същия интервал от Индия са отпътували 7500 милионери (прогнозата е била за 8000).

Същевременно максимален приток на частни капитали през 2022-а година е регистриран в Обединените арабски емирства, където са пристигнали 5200 милионери. На второ място е Австралия, привлякла 3800 богаташи. В Съединени американски щати предходната година са пристигнали 1500 милионери, в Германия - 200.

Припомняме, че от началото на 2022-а година в Русия при загадъчни условия починаха огромен брой съветски милионери. Много от случаите бяха оповестени за самоубийства, без обаче доказателствата за това да са задоволително.

През декември 65-годишният Павел Антов, създател на огромен месопреработвателен тръст, падна от прозорец на хотел в Индия. Ръководителят на съвета на шефовете на " Лукойл " Равил Маганов пък падна през май от прозореца на болница в Москва, където се лекувал. През май 2022-а година бе открит мъртъв милиардерът Александър Суботин, някогашен топ управител в " Лукойл ". За публична причина за гибелта бе посочена сърдечна непълнота, само че съветските медии написаха, че 43-годишният Суботин е умрял по време на изтрезвителен сеанс със шамани. В началото на март м.г. нефтеният магнат Михаил Толстошея бе открит обесен в гаража на дома си във Англия. По данни на израелското издание " Cursor ", малко преди гибелта си магнатът споделил пред другари, че се опасява от Путиновия лист за разстрел, в който " попаднал две години по-рано ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР