През 2021 г., в рамките на съвместната дарителската инициатива между

...
През 2021 г., в рамките на съвместната дарителската инициатива между
Коментари Харесай

BILLA събра и дари 23 тона хранителни продукти на над 6 100 нуждаещи се

През 2021 година, в границите на взаимната дарителската самодейност сред BILLA България и Български Червен кръст – „ Купи и Дари “, са събрани общо 23 071 кг трайни хранителни артикули на стойност близо 68 000 лева

Те са разпределени измежду 2 737 самостоятелни бенефициенти и 3 428 души, настанени в 48 обществени институции, измежду които домове за деца, помощни учебни заведения и центрове за възрастни хора. За пета поредна година дълготрайното партньорство сред комерсиалната верига и интернационалната организация поддържа обществено уязвими лица, измежду които попадат наранени от пандемията, хора под прага на бедността, с увреждания и тежки здравословни проблеми, многодетни фамилии с невисок приход, самотни родители и възрастни.

Трайни пакетирани хранителни артикули от магазинната мрежа доближават до тях с помощта на дарения от страна на клиентите на комерсиалната верига, допълнени от такива от страна на BILLA, за грижа за застраховане на най-необходимото за нуждаещите се.

„ BILLA България продължава да е един от най-устойчивите донори и лоялни сътрудници на Българския Червен кръст. Веригата за поредна година се отличи със своята отдаденост към общата ни идея и сме щастливи, че взаимните ни старания водят до позитивна смяна в живота на хиляди фамилии, изправени пред прага на бедността,” показа акад. Христо Григоров, ръководител на БЧК.

В рамките единствено на четвъртия регистриран интервал за 2021 година (октомври – декември), самодейността „ Купи и Дари “ поддържа 602 обществено уязвими лица и 564 бенефициенти от 8 институции, като събра над 5.5 тона (с 1 звук повече в съпоставяне със същия интервал на 2020 г.) съществени храни на стойност над 17 700 лева (спрямо близо 13 000 лева за 2020 г.)

Кампанията продължава да усилва своя публичен резултат, като за миналата година уредниците регистрират най-голямо събрано количество на хранителни артикули в област София-град – 9 820 кг и района на Варна, където дарението надвишава 2 300 кг.

Област Бургас се подрежда на трето място с над 1 600 кг, следвана от град Пловдив, където са предадени повече от 1 500 кг съществени храни. Област София-град е водеща по броя бенефициенти, получили помощ – над 2 000 души, а след нея в тази категория остава Варна, където подкрепените лица са 594.

„ Успехът на самодейността „ Купи и подари “ нямаше да бъде вероятен без дейното присъединяване и поддръжката на нашите клиенти, които дават своя персонален принос за всяка идея, която компанията ни развива. Благодарение на взаимните ни старания с БЧК, от 2016 година до момента в магазините ни са дарени близо 126 тона храна на стойност над 280 000 лева, а с тях са подкрепени над 45 000 жители в страната.

Тези резултати утвърждават целенасочените ни старания да развиваме бизнеса си по обществено виновен метод, с грижа за хората, “ показа Вигинтас Шапокс, изпълнителен шеф на BILLA България.

В подтекста на плана „ Купи и Дари “, в магазините на BILLA в цялата страна е ситуирана брандирана количка за подаяние на хранителни артикули. Kлиентите на комерсиалната верига могат да поддържат самодейността, като закупуват и подаряват артикули от първа нужда – брашно, варива, макаронени произведения, захар и захарни произведения, олио, зеленчукови и месни консерви.

Компанията поема ангажимент един път месечно да прибавя хранителни артикули към събраните дарения във всеки собствен обект, а БЧК разпределя количествата по отношение на потребностите на самостоятелните и институционални бенефициенти.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР