През 2021 г. в Хамбург ще отвори врати луксозен хотел.

...
През 2021 г. в Хамбург ще отвори врати луксозен хотел.
Коментари Харесай

Превръщат нацистки бункер в луксозен хотел

През 2021 година в Хамбург ще отвори порти първокласен хотел. На пръв взор нищо забавно. Въпросният комплекс, обаче ще бъде ситуиран в някогашен … нацистки бункер. Архитектурата на 5-етжната сграда, под формата на пирамида, е на испанското бюро NH Hotel Group. Един от най-привлекателните детайли ще бъде градината на покрива, от която ще се разкрива панорамна панорама към концертната зала Elbphilharmonie. Цялата постройка ще бъде опасана от богато озеленен път.

Бункерът, прочут като Flakturm IV Hochbunker (високия бункер), е бил един от най-големите в Хамбург. Построен от военнопленници през 1942 година единствено за 300 дни. Основната му цел е била да пази популацията от въздушни офанзиви. Сградата е била с потенциал да приюти 18 000 души, само че по време на въздушните бомбардировки през 1943 година в него са се укрили 25 000 души.

Бункерът е изработен с доста необятен вход, с цел да могат майки с детски колички да влизат гладко в него. Дебелината на стените доближава до 3.5 метра. Вътре помещението е 75 дълго и 35 метра високо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР