През 2021 г. приключиха обществените поръчки за изграждане на следващите

...
През 2021 г. приключиха обществените поръчки за изграждане на следващите
Коментари Харесай

Около 18 инцидента годишно се случват с хора в метрото в София

През 2021 година завършиха публичните поръчки за създаване на идващите станции от столичното метро - за сектора от Това заяви пред БНР шефът на столичния " Метрополитен " инж. Стоян Братоев.

Той уточни, че са подписани четири контракта - три за строителството на метростанциите и тунелите и един за системите за ръководство и автоматика.

Братоев означи, че тяхното осъществяване е почнало на 12 януари, а осъществяването на контракта за ръководство на системи - през месец юни.
 В края на 2025 година ще е готово новото 3-километрово трасе на метрото
В края на 2025 година ще е готово новото 3-километрово трасе на метрото

Това оповестиха от " Метрополитен " ЕАД

По негови думи общото строителство на сектора от метростанция " Хаджи Димитър " до ж.к. " Левски " Г ще продължи 39 месеца, като ще бъдат построени три станции, с към 3 км трасе.

" Първата станция е ситуирана до стадион " Георги Аспарухов " в кв. " Герена ", идната е ситуирана малко преди огромния мост, който се намира на ул. " Витиня ", сред жк. " Левски " и ж.к. " Хаджи Димитър ", и последната е на бул. " Владимир Вазов ", сред северната и южната част на ж.к. " Левски ", изясни шефът на столичния " Метрополитен ".

Към момента сдружението разполага с 30 мотриси, които са разчетени да обслужват и бъдещите метростанции.

Братоев заяви, че на година се случват към 16-18 случая с хора в метрото в София . На местата, на които към този момент са инсталирани преносими загради обаче, случаите били сведени до нула. През тази година ще бъдат инсталирани загради и по трасето от центъра към ж.к. " Младост ".
 Поставят дефибрилатори в пет метростанции в София
Поставят дефибрилатори в пет метростанции в София

Между 10 и 12 са случаите на неочаквана гибел в столичното метро годишно
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР