През 2021 г. доклад на Камарата на турските инженери по

...
През 2021 г. доклад на Камарата на турските инженери по
Коментари Харесай

Турски геолози предупредили преди 2 години за опасности при земетресения в Югоизточен Анадол

През 2021 година отчет на Камарата на турските инженери по геология е бил изпратен до президентството, представители на Народното събрание и партиите.

Камарата на турските инженери по геология е изготвила преди две години отчет, в който предизвестява за заплахите от застрояването на градовете към земетръсните разломи в Югоизточен Анадол. Докладът, озаглавен „ Градове, които живеят върху разломите “, е бил направен от профилирания Консултативен съвет по земетресенията към геоложката камара директно след земетресението в Елязъг-Сивридже с магнитуд 6,8 по Рихтер, което стана на 25 януари 2020 година То също докара до десетки жертви и ранени, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация в турския в. „ Миллиет “.

Пораженията, които бяха нанесени в Хатай, Кахраманмараш и Газиантеп от земетресенията на 6 февруари т.г., са били предсказани преди две години, отбелязва „ Миллиет “.

Турските експерти са алармирали, че тези региони, където и в предишното са се случвали огромни естествени бедствия, се характеризират с алувиален пласт на почвата и се намират в зоната на източноанадолския разлом.

През 2021 година отчетът е бил изпратен до президентството, председателството на Великото национално заседание на Турция, до водачите на парламентарно показаните партии, министерството на вътрешните работи, министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата и до управлението на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки. Докладът обръща особено внимание на заплахите, които се чакат при земетресение в окръзите Хатай, Кахраманмараш и Османие (съседен на Газиантеп - бел. ред.), отбелязва вестник „ Миллиет “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР