През 2020 г. се е превърнала в седмия по големина

...
През 2020 г. се е превърнала в седмия по големина
Коментари Харесай

Испания се превърна в седмия по големина износител на оръжие в света

През 2020 година се е трансформирала в седмия по величина експортьор на оръжие в света, демонстрира отчет, представен от каталунския вестник La Vanguardia.
Разрешенията за експорт на оръжия през първата половина на 2020 година са достигнали размер от 22 544,8 милиона евро, най-високият за последните 10 години, съобщи организация Фокус.
 Испания записва денонощен връх по заразяемост Испания записва денонощен връх по заразяемост
В Испания бе открит денонощен връх по инфектирани от ковид, броят на новозаразените в четвъртък бе 40 197 души, което е най-ви...
През обсъждания интервал „ Испания се трансформира в действие в отбранителния бранш, заемайки седмо място в света “. По данни на изданието страната „ продаваме оръжие на нашите европейски сътрудници и на страните от НАТО, само че също по този начин и на нашите стратегически съдружници, някои от които извънредно неуместни “.
В очакване на цялостния отчет за 2020 година цифрата изисква някои обяснения, продължава вестникът. Разрешенията не са безусловно осъществени продажби, а предварителната процедура. Пояснява се, че през първите шест месеца на предходната година размерът на продажбите и износа на оръжия от Испания е представлявал едвам 5% от позволените. Това е ниска цифра, която съгласно цитирания отчет е обусловена от рецесията с COVID-19.
Истината обаче е, че разрешенията за първото полугодие сочат изключително нарастване на артикули, които в по-голямата си част са за стратегии за оръжия, споделени с европейските сътрудници. Обемът на експорт с Германия, Франция, Англия и Белгия съставлява близо 19 млн. от утвърдените над 22 млн. евро. Сделките са всъщност свързани с плановете за изтребителя Eurofighter и транспортния аероплан A400M, т.е. с Airbus, разясняват от редакцията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР