През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са

...
През 2020 г. по Закона за насърчаване на инвестициите са
Коментари Харесай

През 2020 г. в България са реализирани рекорден обем инвестиции за последните 6 години

През 2020 година по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани планове на стойност над 1 милиард лв., което е връх за последните 6 години. Това осведоми министърът на стопанската система Лъчезар Борисов  Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов е роден през 1978 година в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „ Константин по време на работно заседание при премиера Бойко Борисов, оповестиха от държавната инфромационна работа.

„ Постигаме връх по линията на привличане на вложения по време на рецесия. Сертифицираните планове са 34. 17 от тях са във високотехнологично произвеждане и услуги “, уточни министърът.

С тези планове се разкриват нови 4500 работни места, което спрямо 2019 година е съвсем два пъти повече.

Министър Борисов уточни, че продължава насърчаването на към този момент съществуващи планове, като употребяваният бюджетен запас е на стойност 16.4 милиона лв..

„ Това са 23 търговски сдружения, с тях сме запазили над 5134 работни места. Проектите, които сме подкрепили са на стойност 438 милиона лв.. По отношение на микро и дребните компании в първите седмици на новата година ще бъде доразплатен ресурса за преразгледаните над 3300 компании, като към вчерашна дата започва разплащането на договорите към междинните предприятия ", сподели още министърът на стопанската система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР