През 2020 г. автомагистрала Хемус ще стигне до Плевен. Това

...
През 2020 г. автомагистрала Хемус ще стигне до Плевен. Това
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: През 2020 година АМ Хемус ще стигне до Плевен

През 2020 година автомагистрала " Хемус " ще стигне до Плевен. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който направи първа копка на сектора от Плевен до Летница. Отсечката е част от 134-километровия сектор Боаза-Русе-Велико Търново, за който страната отдели милиард и 200 млн. лева

2020 година година автомагистрала " Хемус " би трябвало да доближи до пътен възел Плевен-Ловеч, където през днешния ден министър председателят Бойко Борисов направи ревизия на строителните работи. По думите му и по думите на заместител районния министър Николай Нанков, строителството на автомагистралата е облекчено след смяна в закона за държавната благосъстоятелност, с която се преодоляват обжалвателните процедури. По думите на премиера строителството на Автомагистрала " Хемус " ще увеличи Брутният вътрешен продукт в региона с 10%.
Бойко Борисов, министър-председател: Виждате, всички са ви лъгали за Хемус, а никой не е правил сметка да я прави. Тези градове на север - Севлиево, Габрово, Плевен, чак до Дунава, ще потънат в давност. Ето, виждате го кво е!
- Какъв резултат очаквате върху развиването на локалната стопанска система?
Бойко Борисов: " Хемус " - най-малко 10% ще се вдигне брутният вътрешния артикул, виждате надолу по " Марица ", по " Тракия " по " Струма ", от вложители сега няма служащи. Димитровград, Хасково... събират от по 100 км надолу служащи карат заран на работа. Защо? Защото има пътища. Така че в случай че нещо не се обърка, обхода на Ловеч, става добре, но и за Плевен ще би трябвало.Николай Нанков: 3 сектора, 6 подучастъка, сътрудниците от " Автомагистрали " са тук, има забележим прогрес, почнали са да поставят насипите, стартират и тук с изваждане на хумоса, тъй че да сме живи и здрави, 2020 година до тук ще е автомагистрала.
В момента дейни строителни действия по Автомагистрала " Хемус " има в сектора от Ябланица до Боаза. Процедури и строителство текат и от сектора от Боаза до пътя Русе-Велико Търново. А по-късно отсъства да бъде издигната и финалната права от пътя Русе-Велико Търново до Белкокопитово.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР