През 2019 г. състезателката по бързо пързаляне с кънки Летисия

...
През 2019 г. състезателката по бързо пързаляне с кънки Летисия
Коментари Харесай

Тя е боец: Съдбата на една глуха състезателка

П рез 2019 година състезателката по бързо пързаляне с кънки Летисия Детроу завоюва националния златен орден в своята възрастова група. Тя е и единствената глуха състезателка в този спорт.  

Документалният филм, озаглавен " Skate Champ ”, наблюдава историята на 14-годишната Летисия, която е родена в Уганда. Тя е осиновена от американско семейство. Стремейки се към съвършенство във всичко, което прави, Летисия почнала да тренира скоростно пързаляне с кънки. Лентата споделя за нейното съзряване и акомодация в света на чуващите. Филмът е продуциран от Юна Лий, разказва порталът Voice of America (VOA) .   

“Когато карам кънки, имам възприятието, че хвърча. Харесва ми чувството, че колелата се въртят по земята, а въздухът гали лицето ми. От всички спортове най-вече ми харесва карането на кънки, тъй като се усещам мощна ”, споделя Летисия Детроу, до момента в който демонстрират фрагменти, снимани от GoPro, на които Летисия прави обиколка към пързалката и демонстрира златните си медали. 

“Летисия обича високите скорости. Тя обожава да кара бързо. Иска да се учи и усъвършенства. Мисля, че тя е толкоз отлична, тъй като е толкоз загрижена за това ”, споделя Крис, майката на момичето. 

Филмът наблюдава съревнование на Летисия, на което тя печели следващ златен орден. 

“Когато бях дребна, в никакъв случай не съм си мислела, че ще се състезавам или ще карам кънки. Дори не знаех, че имам подобен спорт. Винаги съм си мислела, че ще е скучно, до момента в който не пробвах за първи път и в действителност ми хареса ”, споделя Детроу пред VOA

“Искам да оказа помощ на глухите хора, които се тормозят да се състезават със спортисти, без проблеми със слуха. Искам да ги насърча и да им покажа, че могат да се включат в разнообразни спортове. Искам да ги вдъхновя, че могат да бъдат също толкоз положителни или по-добри от чуващите хора ”, споделя Летисия. 

“Запознах се с Летисия, бих споделил, преди към четири години и половина. Видях я да се пързаля по време на сесия и си споделих: " Кое е това малко дете, което може да се пързаля толкоз добре ”, споделя треньорът на момичето. 

“Когато започнах да карам кънки, бях разчувствана, само че доста хора се съмняваха в мен, защото съм глуха. Хората ме гледаха и бяха любопитни, което ме караше да се тормозя. Но откакто победя всички, публиката постоянно е шокирана. Всички честват, когато печеля, което ме кара да се усещам прелестно ”, споделя за страстите след съревнование Летисия. 

“Тя е американски първенец. Преди две години тя стана шампионка на Съединени американски щати в своята възрастова категория. Спечели златен орден в категория: 13-16 години ”, изяснява треньорът ѝ пред VOA

“Тя просто обича спорта толкоз доста, че е подготвена да остави настрани всички тийнейджърски прищевки и даже неудобството да не можеш да общуваш със съотборниците си ”, разяснява още треньорът. 

“Мога да поддържам връзка с екипа си. Някои играчи могат да научат Американски жестов език. Също по този начин от време на време мога да видя, какво вършат другите играчи и да ги копирам. Винаги съм положителна. Мога да се оправям сама и не се нуждая от помощ от други хора ”, споделя тийнейджърката.  

“Тя е войник и в действителност желае да се усъвършенства. Вярвам, че този спорт учи децата на освен това от пързаляне, и знам, че мога да оказа помощ на Летисия да стане мощна жена ”, разяснява треньорът пред VOA

Лентата наблюдава както тренировките на Летисия, по този начин и част от нейните най-значими надпревари. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР