През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение

...
През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение
Коментари Харесай

Русия разполага зенитният комплекс от ново поколение С-350 „Витяз“

През 2019 година Русия ще вкара на въоръжение ново потомство зенитен ракетен комплекс със междинен обхват С-350 „ Витяз “, оповестява Българска телеграфна агенция.

Това е дълго планувана стъпка за подмяна на остарелите системи за противовъздушна защита С-300. Руското министерство на защитата разгласи също, че през 2018 година военните са разположили комплекси „ Панцир-С “ и С-400 на полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, а също в региона на Арктика, в съветския анклав Калининград на Балтийско море и в Хабаровския край в най-източната част на страната.

В последните години Русия показва военна мощност в чужбина, а намесата ѝ в сирийския спор и в Украйна утежни връзките й със Запада. В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи, че през 2019 година съветските въоръжени сили ще разположат първия си полк, въоръжен с хиперзвуковата ракетна система „ Авангард “, което значи, че страната му към този момент има нов вид стратегическо оръжие. През март Кремъл заяви, че в границите на идващите пет години Русия ще сведе бюджета си за защита до по-малко от 3% от Брутният вътрешен продукт, напомня Ройтерс.

Същевременно японската организация Киодо заяви, че Русия възнамерява до края на 2020 година да завърши основаването на единна система за защита, която да обгръща всичките Курилски острови, гарантирайки отбраната на стратегически значимото Охотско море. Според Киодо, която се базира на документ на съветските въоръжени сили, с който разполага, се планува по-специално да бъде повишен броят на бреговите ракетни комплекси „ Бал “ и „ Бастион “, ситуирани на архипелага. Освен това материалите сочат, че Русия счита да развива инфраструктурата на летищата за патрулни самолети за битка с подводници и на пристанищата за огромни кораби на остров Парамушир.

Киодо свързва дейностите на Русия със усилването на американското военно наличие в района, причина за което пък е възходящата опасност от страна на Северна Корея, отбелязва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР