През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение

...
През 2019 г. Русия ще въведе на въоръжение ново поколение
Коментари Харесай

През 2019 г. ракетите С-350 Витяз влизат в руската войска

През 2019 година Русия ще вкара на въоръжение ново потомство зенитен ракетен комплекс със междинен обхват С-350 "Витяз ", съобщи Ройтерс, като се базира на съветското министерство на защитата, отбелязвайки, че това е дълго планувана стъпка за подмяна на остарелите системи за противовъздушна защита С-300.
Министерството разгласи също, че през 2018 година военните са разположили комплекси "Панцир-С " и С-400 на полуостров Крим, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, а също в региона на Арктика, в съветския анклав Калининград на Балтийско море и в Хабаровския край в най-източната част на страната.
В последните години Русия показва военна мощност в чужбина, а намесата й в сирийския спор и в Украйна утежни връзките й със Запада, напомня Българска телеграфна агенция.
Във връзка със спор към друга ракетна система, с огромен обхват, Вашингтон заплаши да се отдръпна от основния контракт от 1987 година за очистване на ракетите със междинен обхват, потвърждавайки, че нова съветска ракета - "Новатор 9М729 " (с натовско означение SSC-8) - нарушава контракта.
Това основно съглашение за надзор върху въоръженията не разрешава на всяка от двете страни да разполага наземно основани ракети с дребен и междинен обхват в Европа. Русия отхвърля да нарушава контракта и упреква Съединени американски щати, че употребяват фиктивен предлог самите те да излязат от него, с цел да създават нови ракети.
В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи, че през 2019 година съветските въоръжени сили ще разположат първия си полк, въоръжен с хиперзвукова ракетна система, което значи, че страната му към този момент има нов вид стратегическо оръжие.
През март Кремъл заяви, че в границите на идващите пет години Русия ще сведе бюджета си за защита до по-малко от 3 % от брутния си вътрешен артикул, напомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР