През 2018 г. в почивен ден между ангажименти по друг

...
Коментари Харесай

Братя по оръжие

През 2018 година в почивен ден сред задължения по различен план в американския щат Канзас италианският фотограф Габриеле Галимберти по-скоро от любознание посещава оръжеен магазин. Той e мощно впечатлен от гордостта, с която няколко души приказват за своите оръжия и готовността им да ги покажат пред камера. Обратно в Италия, Галимберти стартира да се свързва в обществените мрежи с от ден на ден американци - фенове на оръжията. След това няколко месеца обикаля Съединени американски щати, с цел да снима над петдесет от тях, най-вече в домовете им.

След двегодишна работа по тематиката в този момент на пазара се появява неговата книга The Ameriguns, издадена от Dewi Lewis Publishing на британски и от Skinnerboox на италиански (цена 38 евро).

Габриеле Галимберти постоянно е награждаван за неговите дълготрайни планове с документална снимка, няколко от които са се трансформирали в книги ( " The Heavens " за " данъчните божествен кътчета ", за който " Капитал " писа, " Toy Stories " за отношението на децата с техните играчки). Работата на Галимберти е показвана на Festival Images в Швейцария и в музея V&A в Лондон. Наскоро Габриеле стана фотограф на National Geographic, където планът " The Ameriguns " е оповестен за първи път. С него Галимберти стана и един от тримата носители на премията World Press Photo 2021 в раздел портретна снимка.

Дизайнът на фотокнигата The Ameriguns е на Томазо Танини от арт колектива Discipula. Фотографиите са съпроводени от изявленията и текстове на италианската журналистка Джеа Сканкарело, която постоянно сътрудничи с Business Insider, GQ, Vanity Fair. Историите са допълнени също с инфографики, статистика, както и фотоси от обществените мрежи.

Галимберти открива, че манията на американците по притежаването на оръжия е доста по-дълбока и сложна тематика, в сравнение с останалият свят може да си показа. Книгата е разграничена на четири тематики: независимост, пристрастеност, семейство и жанр, или " четирите огромни полезности които свързват американците и техните оръжия ", споделят създателите в увода на The Ameriguns.

В цялата страна приблизителният брой от 135 000 оръжейни магазина надвишава 10 пъти този на заведенията на McDonald`s, а " оръжията са повече, в сравнение с хората ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР