През 2018 г. ще се работи за организирането на съвместен

...
През 2018 г. ще се работи за организирането на съвместен
Коментари Харесай

През 2018 г. може да има бизнес форум между България и Саудитска Арабия

През 2018 година ще се работи за организирането на взаимен бизнес конгрес сред България и Кралство Саудитска Арабия в София. Това бе разисквано по време българско-саудитската среща на бизнес камари и предприемачи, която се организира в Съветa на Саудитските търговско-промишлени покои, оповестиха от Министерството на стопанската система.

Форумът бе открит от заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и ръководителя на съвета инж. Ахмед ал-Раджхи, а в него присъединяване взеха министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, министърът на земеделието и храните Румен Порожанов и други Събитието се организира в границите на формалното държавно посещаване в кралството.

„ Имаме огромен необработен капацитет, а областите, в които можем да си партнираме са доста “, сподели зам.-министър Манолев. Той предложи да бъдат набелязани браншове от съвместен интерес, в които да се подхващат съответни дейности за активизиране на комерсиалните връзки. Сред тях бяха разисквани хранително-вкусовата индустрия, ИКТ, туризмът, енергетиката и други Икономическият заместник-министър показа и опциите за вложения в България, като подчертава на ниските данъчни и оперативни разноски, насърчителните ограничения за огромни планове и дейностите за понижаване на административната тежест.

Между България и Кралство Саудитска Арабия има сериозен капацитет за съдействие в областта на стопанската система, който можем да използваме за увеличение на стокообмена и за растеж на вложенията, бе посочено в декларация на Съвета на Саудитските камари. Двете страни се сплотиха към мнението, че е значимо да има повече и по-чести срещи сред бизнеса от двете страни.

Съветът на Саудитските търговско-промишлени покои е формалната федерация на 28 саудитски камари със седалище в Рияд. Основната му цел е да следи общите ползи на саудитските камари и да ги съставлява на локално, и интернационално равнище. Това е и най-голямата бизнес организация в Саудитска Арабия, в която влизат и представители на най-големите компании.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР