През 2017 година Щофел Вандоорн направи своя дебют като титулярен

...
През 2017 година Щофел Вандоорн направи своя дебют като титулярен
Коментари Харесай

Вандоорн не вярва да получи втори шанс във Формула 1

През 2017 година Щофел Вандоорн направи своя дебют като титулярен водач във Формула 1 с тима на Макларън. След единствено два осъществяване с проблеми сезона обаче белгиецът остана без място на стартовата решетка и се насочи към Формула Е с Мерцедес.

В напълно електрическия шампионат Вандоорн завоюва купата за 2022 година, която той ще пази през започващия идната седмица сезон 2023. Белгиецът ще стори това с екипа на Държавна сигурност Пенске, където ще си партнира с различен някогашен водач във Формула 1 – Жан-Ерик Верн.

В същото време някогашният съекипник на Вандоорн в Мерцедес – Ник де Врийс се приготвя за своята дебютна акция във Формула 1. Нидерландецът получи този дълго чакан късмет за дебют във Формула 1 след своето присъединяване като заместител на Алекс Албон в Гран При на Италия предходната година, когато той приключи 9-ти.
 Де Врийс разкри, че се е разминал с 4 благоприятни условия за дебют във Формула 1 Де Врийс разкри, че се е разминал с 4 благоприятни условия за дебют във Формула 1
В началото на акцията след по-малко от два месеца Де Врийс ще бъде на 28 години, като той ще бъде един от по-възрастните дебютанти в последните години. В същото време Вандоорн, който в края на март ще навърши 31 години, не има вяра, че ще получи втори късмет във Формула 1, макар че достиженията на него и Де Врийс са сходни. И двамата имат трофеи в GP2/Формула 2 и Формула Е.

„ Трудно е да се каже. Аз имах прекрасен сезон и всички внезапно започнаха още веднъж да приказват за мен. Аз имах моя късмет във Формула 1. Не единствено аз, а доста хора от падока на Формула Е или други шампионати заслужават да са във Формула 1 “, сподели Вандоорн по време на галата на ФИА предишния месец.

Едно нещо, което дава вяра на Вандоорн някой ден още веднъж да получи късмет във Формула 1 е завръщането, което Нико Хюлкенберг ще направи по-късно тази година. 35-годишният немец получи неочакван втори късмет във Формула 1 с отбора на Хаас, макар че през последните три години съвсем не се състезава. В началото на 2022 година пък 29-годишният тогава Кевин Магнусен бе притеглен назад в Хаас, откакто прекара сезон 2021 състезавайки се най-вече в Съединени американски щати.

Снимки: Gettyimages | Снимки: FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР