През 2017 г. се случиха няколко доста значими сделки на

...
През 2017 г. се случиха няколко доста значими сделки на
Коментари Харесай

Интересни IT сделки е началото на 2018 г.

През 2017 година се случиха няколко много значими покупко-продажби на IT пазара. Cisco закупи AppDynamics, Verizon купи Yahoo, а Apple – Shazam. Но 2017 година към този момент е в предишното, а новата година стартира с разбърквания в IT промишлеността, като през днешния ден ще ви представим четирите най-значими.

1. Salesforce закупи CloudCraze

Специалистите в CRM облачните технологии Salesforce получиха CloudCraze през март 2018 година, като сумата на договорката остана неразкрита. CloudCraze е учредена през 2009-та година и бе построила едни от най-успешните планове в business-to-business електронната търговия, като разработките бяха основани на платформата на Salesforce. Сделката напълно не значи край за CloudCraze и техните планове, като най-вероятно структурата и персоналния състав на компанията ще бъдат интегрирани в Salesforce и ще работят по нейния Commerce Cloud Solution.

2. Splunk ще закупи Phantom Cyber

Американската мултинационална корпорация Splunk, която се развива в областта на софтуера за събиране и обработка на машинни данни, получи зелена светлина, в самото начало на март месец, да придобие Phantom Cyber – компания-лидер в региона на Security Orchestration, Automation and Response (SOAR). Сделката би трябвало да завърши в края на първото полугодие на тази година, а сумата възлиза на $350 млн. От Софтуерния университет разясняват, че тази договорка значи единствено едно – от Splunk ще влагат в подобряването на отбраната и автоматизацията на своята активност и артикули, придобивайки Phantom Cyber.

3. Amazon купува Ring

Търговския колос „ Amazon “ закупи компанията Ring, като цената на договорката надвишава $1 милиарда $. Ring развива активност в областта на IoT и по-конкретно в производството на „ умни “ звънци, които могат да се ръководят от разстояние, да записват видео-клипове, които да ги изпращат до потребителския смарт телефон и още редица неща, свързани със отбраната на вашия дом. Спекулира се, че Amazon се пробва да бъде една стъпка на пред конкуренцията, като я... изкупува и това въобще не е учудващо – друга конкурентна компания (Alphabet) по-късно този месец ще пусне на пазара първият си „ интелигентен “ звънец – “Nest ”. Според слуховете, след тази покупка от Amazon имат намерение да съчетаят преимуществата на умните звънци с главната си активност – доставки по домовете, като доставчиците на компанията ще бъдат разпознавани от звънците и ще им бъде обезпечаван достъп до вътрешността на дома, където да оставят пратката на несъмнено място. Това ще спести време, както на потребителите, по този начин и на самата Amazon, като по този метод компанията доста би нараснала приходите си.

4. Chalkup бе лицензирана извънредно от Microsoft

В самия завършек на февруари се състоя една много неповторима договорка, в която Microsoft получиха лиценз за технологията за колаборативна класна стая Chalkup. Съоснователя и CEO на Chalkup – Джъстин Чандо, бе нает от Microsoft с цел да продължи работата по плана. На пръв взор - странна стъпка от страна на редмъндския колос, само че всеки следящ развиването на Microsoft надали ще остане сюрпризиран, защото компанията от години влага и се развива и в тенденция на цифровото просветително пространство, като сега е един от водачите в това отношение. Ето по какъв начин от Microsoft разясниха договорката: „ Услугата Chalkup е доста сходна с MicrosoftTeams. Chalkup стартира като дребна компания, която набъбна до над 120 000 регистрирани консуматори, а също по този начин има и над няколко хиляди нови фена месечно. Вместо придобиване, ние взехме решение да си осигурим извънреден лиценз за технологията Chalkup и наехме на цялостен контракт техния съосновател. “

Георги Кацаров
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР