През 2016 г. Британското правителството оцени стойността на мръсните пари

...
През 2016 г. Британското правителството оцени стойността на мръсните пари
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Да се отървем от олигарсите, свързани с Кремъл

" През 2016 година Британското държавното управление оцени цената на мръсните пари от съветските олигарси свързани с Путин във Англия на към £100 милиарда годишно. През 2020 година парламентарната комисия по сигурността и разузнаването съобщи, че съветските олигарси са привлечени към Лондон поради " леките и лимитирани регулации и опциите, които финансовият и имотният пазар им дава да влагат ", написа в профила си журналистът Мохамед Халаф.

Той прибавя, че съгласно изследване на Transparency International, има недвижими парцели, продадени в Лондон на съветски олигарси със подозрителен генезис на парите на стойност един милиард паунда.

Халаф напомня и, че депутатът от консерваторите Джон Пенроуз, началник на организация за битка с корупцията, упрекна държавното управление на Борис Джонсън в закъснение на Закона за икономическата престъпност, който ще разкрие потреблението на подставени компании от Русия и други страни за закупуване на парцели във Англия.

" Центърът за американски напредък, който е непосредствен до администрацията на Байдън, предложи взаимни старания от двете страни на Атлантика за полагането съществени дейности и ограничения от страната на английското държавно управление. Центърът обаче предизвести, че това начинание ще бъде огромно предизвикателство поради мощната връзка сред съветските пари и ръководещата консервативна партия, медиите, бизнес средите с недвижимите парцели и финансовата промишленост ", приключва постът на журналиста.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР