През 2013 година дебютира второто поколение на модела Peugeot 308.

...
През 2013 година дебютира второто поколение на модела Peugeot 308.
Коментари Харесай

Новото Peugeot 308

През 2013 година дебютира второто потомство на модела Peugeot 308. Хечбекът завоюва оценката „ Автомобил на годината на Европа “ през 2014 година и непрестанно се усъвършенстваше, като последната версия към момента се предлага в комерсиалната мрежа.

Сега Peugeot показва третото потомство на хечбека 308, който е първият модел с новото лого на марката. С нападателната си визия на див звяр, новото Peugeot 308 провокира съперниците си с увереността и силата на лъва, който може да победи противниците си в съвсем всички връзки.



Третото потомство на хечбека Peugeot 308 е построено върху модифицираната платформа EMP2, която разрешава основаването на коли с разнообразни типове задвижване с една и съща каросерия. За новият модел се оферират както общоприети модерни бензинови и дизелови турбодвигатели, по този начин и електрифицирани версии. Още от началото на продажбите моделът ще се предлага в две версии на зареждащ се в контакта Plug-in хибрид.

Новото Peugeot 308 е станало доста по-голямо от своя предходник, като в този момент дължината му доближава 4367 мм, височината е понижена с 20 мм до 1441 мм, а междуосието е повишено с цели 55 мм до 2675 мм, с помощта на което в купето има повече място за пасажерите. Предното стъкло към този момент е наклонено повече и е отместено малко обратно, което е подобрило доста аеродинамиката и коефициентът на челно противодействие е понижен до 0,28.



В предната част новото Peugeot 308 изпъква с новата радиаторна решетка, която носи новото лого на марката. Именно зад него е прикрит радарът за системите за асистенция на шофирането. Предните фарове на новото Peugeot 308 употребяват LED технология още от първото равнище на съоръжение. Издължените дневни светлини с формата на зъби на див звяр навлизат в предната ризница.

При равнищата на съоръжение GT и GT Pack предните фарове са още по-тънки и са напълно LED, като са оборудвани с матрични LED светлини за още по-голяма успеваемост и сигурност. Отзад светлините също са напълно LED и образуват следите от трите нокътя от лапата на лъва. Новото Peugeot 308 ще се предлага в 7 цвята – маслиново зелено (на снимките), синьо Vertigo, алено Elixir, перлено бяло, ледено бяло, сиво Artense и перлено черно. Колелата и гумите за модела са с размери от 16 до 18 инча съгласно оборудването.



В салона на новото Peugeot 308 е внедрен фирмения i-Cockpit, който тук е получил ниша с безжично зареждане за смарт телефон, два входа за USB Type-C, подлакътник, две поставки за чаши с огромен диаметър, както и доста ниши и отделения за движимости с общ размер от 34 литра.

Дизайнът на интериора е емфатичен от огромно многообразие на употребяваните материали и декори в салона. За светодиодното осветяване в салона има избор от 8 цвята. Централната подпора и панелите на вратите са покрити с плат или алкантара, а също по този начин са украсени с алуминиеви украшения.



Бордното табло е ситуирано на равнището на очите и има 10-инчов цифров панел от равнище Active Pack. При равнище GT бордното табло е цифрово и триизмерно, има няколко режима на обрисуване и предлага опция за настройване и персонализация.

Новата информационно-развлекателна система i-Connect запомня до 8 потребителски профила. Интеграцията на смарт телефона към този момент е безжична и два апарата могат да бъдат свързани по едно и също време посредством Bluetooth. В централната подпора е интегриран 10-инчов сензорен екран с висока резолюция, с благоприятни условия за лесна персонализация, с извеждане на голям брой прозорци или бутони за бърз достъп.



Мултимедийната система i-Connect Advanced има гласово ръководство, а картата на навигационната система TomTom може да се демонстрира на цялата повърхност на екрана, което я прави по-удобна за потребление. Обемът на багажника е 412 литра, от които 28 литра за предпазване под кората. При сгънати облегалки на задните седалки оптималният потенциал доближава 1323 литра.



За задвижването на новото Peugeot се оферират модерни бензинови и дизелови турбодвигатели, както и два разновидността на зареждащи се в контакта Plug-in хибриди. Бензиновите турбодвигатели са 3-цилиндрови PureTech с размер 1,2 литра, като има избор от два разновидността на мощ – със 110 или 130 к.с. Първият се предлага единствено с 6-степенна механична скоростна кутия, а по-мощният се комбинира и с 8-степенна автоматизирана трансмисия.

Турбодизеловият мотор е 4-цилиндров 1,5-литров BlueHDi във вид със 130 к.с и се комбинира с 6-степенна ръчна скоростна кутия или с 8-степенна автоматизирана трансмисия. Зареждащият се в контакта вид Hybrid 180 e-EAT8 комбинира 1,6-литров бензинов турбодвигател PureTech с мощ 150 к.с. и електромотор със 110 к.с., съчетани с 8-степенна автоматизирана скоростна кутия. Този хибриден вид има напълно електрически пробег в границите на 60 км съгласно WLTP.



При по-мощният вид Hybrid 225 e-EAT8 бензиновият мотор развива 180 к.с. и сумарната мощ е 225 к.с., а пробегът на ток е 59 км. Литиево-йонната батерия е с потенциал 12,4 кВтч, мощ 102 кВт и има гаранция от 8 години или 160 000 км за 70% от своя потенциал на зареждане. Към новото Peugeot 308 са налични два типа бордови зарядни устройства - еднофазно с мощ 3,7 кВт като общоприетоо съоръжение, а като алтернатива се предлага еднофазно с мощ 7,4 кВт.

Новото Peugeot 308 е оборудвано с цялостен набор от най-съвременните системи за подкрепяне на лидера, а в края на годината ще се предлага и с пакета Drive Assist 2.0 за полуавтономно ръководство, който включва адаптивен круиз надзор, помощник за позициониране в лентата, полуавтоматична промяна на лентата, целесъобразна скорост и надзор на скоростта по отношение на кривата на завоя.

Новото Peugeot 308 ще се създава във Франция в завода в Мюлуз и ще се продава на европейските пазари и у нас през втората половина на 2021 година.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР