През 2013 г. през фирмите си “Овърсийс камърс кампъни и “Овърсийс-шипинг

...
През 2013 г. през фирмите си “Овърсийс камърс
кампъни и “Овърсийс-шипинг
Коментари Харесай

Благомир Коцев се замогнал като областен управител и се издължил на Дойче банк 


През 2013 година през компаниите си “Овърсийс камърс кампъни ” и “Овърсийс-шипинг ” ЕООД, Благомир Коцев тегли огромен заем от Дойче банк.

Заради неплащане на вноските по заема, германската банка постанова запори върху активите и дяловете във компаниите. Запорът продължава цели 8 година, до момента в който при започване на 2022 година Коцев не става областен управител на Варна, назначен от Правителството на Политическа партия. Тогава той излиза от фирмите си, които оставя във притежание на своите родственици, написа „ Бивол ”.

През месец юни дългогодишните запори към Дойче банк ненадейно са вдигнати, което значи, че бизнесът на Коцев е отбелязал внезапен напредък, откакто стартира държавна работа. От подадените документи в Търговския указател излиза наяве, че двата запора на името на Благомир и на Рубин Коцеви са били на обща стойност към 830 000 лева Запорирани са били и дяловете на Благомир в още две компании по същия заем – в ”Овърсийс-шипинг ” и в “Консултантска къща Кредит сервис ”. За заема се спряга сумата от 500 000$, която съответствува с откупа, изплатен за отвлечения Рубин Коцев.

По какъв метод сумата е обезпечена тъкмо по времето на ръководството на Благомир Коцев като губернатор на Промяната, остава да бъде изследвано в допълнение и в детайли от съответните институции. Интересно е да се означи, че към датата на повдигането на запора от страна на Дойче банк, според документа, публикуван от Частния правосъден реализатор, Благомир Коцев все още е имал 96% от акциите на “Овърсийс Камърс ”, както и акциите на другите 2 дружества, макар че към този момент е бил с 4 месечен стаж като държавен чиновник – областен шеф, отбелязва „ Бивол ”.

Според имуществената декларация, подадена от Коцев пред КПКОНПИ, към датата на назначението си като регионален шеф той е бил притежател на три компании: “Овърсийс камърс Кампъни Лимитед ” ООД, “Овърсийс шипинг ” ЕООД и “Консултантска къща Кредит сървисис ” ООД. Няма леки коли на негово име и е заявил единствено един мотор “Ямаха ”.

Като парични данни е вписал два заема на обща стойност 355 000 лева към друга фамилна компания “Овърсийс – Хоризонт ” АД. Декларацията е подадена в края на март тази година, само че в частта за задължения над 10 000 лева някогашният регионален шеф е вписал, че дължи на Дойче банк Нидерландия $250 000. Това дава ясна визия за целия размер на сумата, а именно половин милион щатски $, изтеглени от Дойче банк, само че сигурно необслужвани в период, с цел да бъде формирано изпълнително дело с налагане на запор на фирмена благосъстоятелност.

От регистрите се схваща, че през годините и до днес главните бизнес компании на Благомир Коцев и фамилията са били притежавани от тях офшорни компании. Голям брой от офшорките са регистрирани в Малта, само че има и такива в Панама, на Маршаловите острови и BVI, написа „ Бивол ”.

Как Благомир Коцев завлече Дойче банк:
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР